Supă cremă de broccoli. Este mult mai bună decât crezi!

retete de gustare

Supă cremă de broccoli

Supa cremă de broccoli se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de broccoli.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă supă cremă de broccoli, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Supă cremă de broccoli

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Cheesecake cu dovleac și topping de caramel. O adevărată bunătate de desert, perfect pentru weekend!

Supă cremă de broccoli[Sursa foto: freepik]

Citește și: Brioșe cu ciocolată și mentă. Vei rămâne uimit de acest gust inedit!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Supă cremă de broccoli[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 550 g de broccoli
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri de unt
  • 1 L și jumătate de apă
  • Sare
  • piper negru măcinat

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente

este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

supa crema de broccoli
Supă cremă de broccoli[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de broccoli Și cartofi. Așadar, vom începe prin a clăti foarte bine sub un jet de apă rece, broccoliul, pentru ca ulterior să rupem în buchețele de mărimi medii sau chiar să-l tăiem, urmând ca tulpina să fie tăiată și ea în cubulețe de dimensiuni potrivite. Cartofii se curăță și ei și se spală foarte bine sub un jet de apă rece, iar ulterior îl vom tăia tot în cubulețe, astfel încât să ne asigurăm că va fierbe mult mai ușor.
  • Acum ne vom ocupa și de ceapă, dar și de căței de usturoi, iar tot ce trebuie să facem este să curățăm ceapa și usturoiul, pentru ca ulterior ceapa să fie tăiată mai gros, iar usturoiul se va zdrobi cât mai bine cu putință.

supa crema
Supă cremă de broccoli[Sursa foto: freepik]

  • Vom avea nevoie de o altă dimensiuni mai mari în care vom adăuga untul, și vom aștepta ca acesta să se topească complet. Ulterior, în oala noastră vom adăuga cubulețele de ceapă tăiate gros, dar și usturoiul zdrobit și vom aștepta ca acestea să se călească timp de câteva minute, la foc mediu. Atenție însă! Nu trebuie să lăsăm usturoiul să ardă, pentru că ulterior va deveni amar.
  • În momentul în care ceapa și usturoiul s-au călit, vom adăuga în oala noastră și buchețelele de broccoli, cubulețele de cartofi, dar și apa, și vom lăsa conținutul să ajungă la punctul de fierbere, adăugând ulterior și sare, dar și piper negru măcinat, după gust. Odată ajuns la punctul de fierbere, vom lăsa totul să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.

retete pentru masa de pranz
Supă cremă de broccoli[Sursa foto: freepik]

  • După acest interval de timp, vom lua oala de pe foc și vom lăsa conținutul să se răcească puțin, pentru ca ulterior, utilizând un blender vertical sau chiar un instrument pentru pasat cartofi, pentru piure, în cazul în care nu aveți un blender vertical, vom pasa conținutul nostru, astfel încât să obținem o textură cremoasă, pentru supa noastră.
  • În momentul în care am obținut textura dorită pentru supa cremă, este nevoie să așezăm oala înapoi pe foc, și să o dăm puțin în clocot. În cazul în care observăm că are o textură mult prea groasă, mai putem adăuga în plus puțină apă, în funcție de preferințe.
  • După acest pas, vom lua oala de pe foc, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de ciorba
Supă cremă de broccoli[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Supă cremă de spanac. Un gust mai sănătos și cremos, ca niciodată!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies