Supa cremă de morcovi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de morcovi.
Rețetă de Supă cremă de morcovi
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
ingrediente pentru supa cremă
- 150 g de unt
- 2 kg de morcovi
- 2 cepe
- 150 g de orez
- 2 L de apă sau supă de legume
- Sare
- zahăr
Ingrediente pentru decor
- verdeață proaspătă
- Smântâna
- semințe de floarea soarelui
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem perna neocupat de morcovi. Așadar, morcovi se vor curăța de coajă, pentru ca ulterior să îi spălăm foarte bine sub un jet de apă rece și să îi tăiem în felii cât se poate de subțiri, pentru ca ulterior să-i așezăm într-un bol de dimensiuni potrivite. Același lucru vom face și cu ceapa, pe care o vom curăța foarte bine, iar ulterior o vom spăla și pe aceasta, urmând s-o tocăm, de această dată, cât mai mărunt cu putință.
- Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pentru început, untul, așteptând să se topească. Ulterior, adăugăm și morcovii pe care i-am tăiat în felii subțiri, alături de ceapa tocată mărunt, dar și sare și zahăr, după gust.
- Așteptăm ca morcovii să se înmoaie, iar abia apoi vom turna în oală și apa sau supa de legume, iar nu în ultimul rând, și orezul. Toate aceste ingrediente se lasă să fiarbă, la foc mic, oala fiind acoperită cu un capac în tot acest timp.
- In momentul în care toate legumele noastre s-au înmuiat și gătit așa cum ne dorim, este nevoie să luăm oala de pe foc, iar într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga întregul conținut, pentru a pasa totul cu ajutorul unui blender vertical sau a unui instrument de pasat cartofi pentru piure, în cazul în care nu dețineți un blender. Trebuie să ne asigurăm că supa noastră va avea o textură fină și cremoasă. În cazul în care ne dorim ca această să fie puțin mai lichidă, mai putem adăuga apă, după gust.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce o adăugăm în boluri, pentru ca ulterior să o decorăm cu puțină smântână, după preferințe, câteva semințe de floarea soarelui, dar și puțină verdeață proaspătă. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.