Supa cremă de mazăre se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de mazăre.
Rețetă de Supă cremă de mazăre
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Tort de morcovi cu cremă de brânză. O variantă mai sănătoasă de tort, chiar și pentru cei mici!
Citește și: Gogoși cu glazură de ciocolată. Mult mai bune când sunt făcute în casă!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 550 g de mazăre
- o țelină mică
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- 100 g de unt
- o legătură de mărar proaspăt
- Sare
- piper negru măcinat
- 1 L și jumătate de apă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a pregăti mazărea. Așadar, aceasta trebuie spălată foarte bine înainte de a se găti, ceea ce înseamnă că trebuie să fie scoasă din cutiile de conservă, în cazul în care nu folosiți congelată, fiind nevoie să o scoateți cu câteva ore înainte de a se găti, iar ulterior spăla foarte bine sub un jet rece de apă.
- Odată ce ne-am ocupat de pregătirea acestui ingredient principal pentru rețeta de astăzi, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apa, și vom aștepta ca aceasta să ajungă la punctul de fierbere. Abia apoi este momentul să adăugăm în oală și mazărea pregătită.
- In acest timp, să ne ocupăm și de restul legumelor, începând cu ceapa, pe care o vom curăța, spăla foarte bine, iar ulterior o vom tăia solzișori și o vom pune într-un bol. În ceea ce privește cartofii, morcovi și țelina, toate aceste ingrediente se vor rade pe răzătoarea cu găuri mari, rând pe rând, iar ulterior se vor așeza în boluri separate.
- Acum că toate legumele noastre sunt pregătite pentru a se găti, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga puțin unt vom aștepta ca acesta să se topească. Ulterior, adăugăm în tigaia noastră cu unt ceapa, pentru a căli puțin. În momentul în care aceasta devine translucidă, adăugăm în tigaie și morcovii, cartofii și țelina și așteptăm să se călească preț de câteva minute.
- In momentul în care aceste legume s-au călit în tigaie, așa cum ne dorim, a venit momentul să le transferăm în oala în care se află mazărea și să fierbem tot până când devin ușor de pasat, pentru supa noastră cremă.
- Odată ce ne-am asigurat că legumele sunt fierte îndeajuns de bine, oara se va lua de pe foc pentru a scurge toate legumele noastre, iar ulterior le adăugăm într-un bol de dimensiuni mai mari sau într-un blender, însă în cazul în care nu dețineți un blender, le puteți pasa și cu un blender vertical sau cu instrumentul de pasat cartofi pentru piure. Legumele noastre trebuie să fie atât de pasate, încât să obținem un piure fin.
- Imediat apoi, vom începe să adăugăm câte un polonic din supa rămasă de la legume, în care acestea au fiert, pentru a obține consistența dorită a supei cremă. Nu în ultimul rând, adăugăm și mărarul tocat în prealabil și condimentăm supa cremă cu sare și piper negru măcinat, după gust.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.