Cum să faci ulei de rozmarin în cel mai ușor mod

Cum să faci ulei de rozmarin în cel mai ușor mod
Ulei de rozmarin 

Află din rândurile următoare care sunt beneficiile uleiului de rozmarin și cum poți să îl prepari la tine acasă.

Rozmarinul este una dintre cele mai cunoscute plante aromate, originară din Marea Mediterană. Datorită beneficiilor sale, această plantă poate fi folosită în diferite forme, fie că vorbim de forma sa naturală, pentru gătit, uscată, sub formă de apă de rozmarin, fiind un tratament excelent pentru păr, sau sub formă de ulei de rozmarin, care poate fi folosit atât la gătit, cât și în cadrul trucurilor de frumusețe.

Descoperă din rândurile următoare cum să faci ulei de rozmarin în cel mai ușor mod, chiar la tine acasă și bucură-te de beneficiile acestei plante aromatice.

Cum poți folosi uleiul de rozmarin

Citește și: Folosește puterea plantelor și revitalizează-ți părul. 5 ceaiuri benefice pentru podoaba capilară

Cum să faci ulei de rozmarin în cel mai ușor mod
Ulei de rozmarin [Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 motive pentru a bea ceai de rozmarin zilnic. Ghid detaliat despre beneficiile remarcabile ale acestei infuzii vindecătoare

Înainte de a te apuca să prepari uleiul de rozmarin acasă, este important să cunoști câteva detalii despre el și despre modalitatea prin care îl poți folosi. În primul rând, este important de precizat faptul că uleiul de rozmarin este diferit de uleiul esențial de rozmarin. Cel din urmă se găsește în magazinele de specialitate și se folosește în alte circumstanțe, în special pentru aromaterapie. Astfel, aceste două tipuri de uleiuri trebuie utilizate în moduri separate, din motive de siguranță și de sănătate.

Acum, putem să vorbim despre cum poți folosi uleiul de rozmarin. Acesta poate fi folosit în diferite moduri.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Gătitul cu uleiul de rozmarin a devenit din ce în ce mai popular, iar acest lucru se datorează gustului aromat pe care îl oferă supelor, tocănițelor sau mâncărurilor prăjite.

De asemenea, poți folosi uleiul de rozmarin și ca tonic pentru păr, pentru a-i oferi o hidratare suplimentară.

Uleiul de rozmarin este fantastic și pentru îngrijirea pielii, calmând pielea iritată, în timp ce ajută la vindecarea petelor și a rănilor.

După cum spuneam anterior, există și uleiul esențial de rozmarin, care poate fi folosit pentru a parfuma casa sau pentru a face parfumuri și balsamuri de casă.

Cum să prepari uleiul de rozmarin acasă

Cum să faci ulei de rozmarin în cel mai ușor mod
Ulei de rozmarin [Sursa foto: freepik]

Ingrediente:

  • frunze uscate de rozmarin;
  • ulei de măsline extra virgin;
  • un borcan de sticlă.

Mod de preparare:

Cum să faci ulei de rozmarin în cel mai ușor mod
Ulei de rozmarin [Sursa foto: freepik]

Umpleți borcanul pe o treime cu frunze uscate de rozmarin.

Asigurați-vă că utilizați frunze întregi și nu versiuni măcinate sau sub formă de pudră. Adăugați ulei de măsline pentru a umple borcanul. Pentru a incorpora frunzele cu uleiul de măsline, folosește o lingură și amestecă bine. Ulterior, puneți capacul și poziționați borcanul pe un pervaz însorit timp de o lună. După ce a trecut intervalul de timp, strecurați frunzele din uleiul de măsline și păstrați-le. Acestea pot fi folosite în continuare la mâncare.
Acum ai ulei de rozmarin pe care îl poți utiliza până la 6 luni.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cum să aplici uleiul de rozmarin pe păr

Cum să faci ulei de rozmarin în cel mai ușor mod
Ulei de rozmarin pentru păr [Sursa foto: freepik]

Uleiul de rozmarin are efecte spectaculoase asupra sănătății părului. Acesta poate fi folosit ca un tonic hidratant pentru vârfurile uscate sau ca un tratament natural pentru mâncărimea scalpului. Uleiul de rozmarin hrănește părul în profunzime și protejează scalpul împotriva mătreții.  

Utilizarea uleiului de rozmarin în păr este cea mai ușoară și ieftină modalitate de a hrăni părul. Pur și simplu aplicați uleiul pe vârfurile uscate ale părului și lăsați-l să acționeze aproximativ 10 minute. Clătiți, apoi șamponați și aplicați balsam de păr ca de obicei.

Perioada de valabilitate a uleiului de rozmarin

Cum să faci ulei de rozmarin în cel mai ușor mod
Ulei de rozmarin [Sursa foto: freepik]

Depozitat într-un borcan curat, acest ulei poate rezista până la 6 luni. Totuși, dacă observați că începe să capete un miros neplăcut, cel mai bine ar fi să îl aruncați și să faceți altul. De asemenea, este important să folosiți frunze uscate de rozmarin în procesul de preparare ți să curățați și să igienizați cu atenție borcanul înainte de a-l folosi.  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

6 beneficii ale uleiului de avocado pentru piele, cum se utilizează și avertismente

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies