„Trebuie să pui pe masă boabe de două ori pe săptămână.” Mihaela Bilic, totul despre conservele din comerț. Ce părere are specialista în nutriție despre aceste produse

„Trebuie să pui pe masă boabe de două ori pe săptămână.” Mihaela Bilic, totul despre conservele din comerț. Ce părere are specialista în nutriție despre aceste produse
„Trebuie să pui pe masă boabe de două ori pe săptămână.” Mihaela Bilic, totul despre conservele din comerț. Ce părere are specialista în nutriție despre aceste produse

Mihaela Bilic a povestit despre conservele de fasole și mazăre și felul în care pot ajuta acestea în bucătărie.

Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, oferă de fiecare dată sfaturi în materie de alimentație sănătoasă, dar și cum ne putem ajuta de anumite trucuri în bucătărie.

“Este un lucru care previne risipa alimentară.” Doctorul Mihaela Bilic, despre mâncarea la conservă

Citește și: „Cât să taie gustul gras. Vremurile s-au schimbat, dar obiceiurile și tradițiile rămân aceleași.” Mihaela Bilic, despre cum trebuie consumate mâncărurile tradiționale pentru un meniu echilibrat

Mihaela Bilic
Mihaela Bilic[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: „Fructele consumate în exces sunt cea mai rapidă cale de a te îngrășa și de a face grăsime pe burtă.” Mihaela Bilic, despre efectele negative ale consumul excesiv de fructe

Mihaela Bilic a povestit, în cadrul emisiunii realizată de Cătălin Măruță, despre importanța conservelor de fasole și mazăre și cum ne pot acestea ușura timpul petrecut în bucătărie.

Mihaela Bilic a mai povestit și despre faptul că alimentele la conservă își păstrează mult mai bine proprietățile și putem chiar și noi să conservăm anumite alimente pe care să le păstrăm în acest fel. „Foarte multă lume spune că nu face mâncare de fasole, că balonează sau e greu de fiert, dar uitați la conservă, fasolea este deja fiartă și nu mai este vorba de balonare. Avem și cantitatea mică și nu mai vorbim de risipă alimentară.
Pentru că în momentul în care vrei să faci o oală de ciorbă cu fasole și pun 3 kilograme de fasole, atunci trebuie să am niște mâncăcioși la masă. Dacă ești o singură persoană, trebuie să pui pe masa boabe de două ori pe săptămână. Iar dacă nu am avea conservele, nu am mai face deloc mazăre sau fasole. Dacă te uiți pe ingrediente, conserva are apă, sare, fasole. Conservarea nu are nevoie de alte ingrediente.
Dacă noi luăm ciorba sau tocana, o punem în cutie la sigilat și la fiert, poate să stea pe raft, în cămară, ani de zile. Este un lucru care previne risipa alimentară.”,
a spus doctoral Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, despre roșiile păstrate la conservă

Mihaela Bilic
Mihaela Bilic[Sursa foto: Facebook]

Mihaela Bilic a mai spus și de ce anume bucătarii nu folosesc roșii proaspete în mâncare.

“O altă variantă ar fi să punem la congelator, dar acolo ar trebui să consume curent electric. Niciun bucătar nu pune roșiile proaspete în mâncare, pentru că acest sos de roșii sau bulion din conserve este mult mai bogat în nutrienți decât roșia proaspătă. Roșia, prin zdrobire, amestecare și fierbere, își păstrează culoarea.”, a mai spus Mihaela Bilic.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

„Cât să taie gustul gras. Vremurile s-au schimbat, dar obiceiurile și tradițiile rămân aceleași.” Mihaela Bilic, despre cum trebuie consumate mâncărurile tradiționale pentru un meniu echilibrat

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies