laptele de cocos este din ce în ce mai consumat în zilele noastre. însă știați care sunt beneficiile oferite de acesta?
Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 16 beneficii oferite de laptele de cocos, atât pielii, cât și părului și sănătății în general.
Care sunt beneficiile pentru sănătate ale laptelui de cocos
Efecte asupra sănătății inimii
Un prim beneficiu oferit de consumul laptelui de cocos este reprezentat de efectele pe care acesta le are din punct de vedere benefic, asupra sănătății inimii.
Citește și: Cura cu gelatina alimentară. Alungă durerile de articulații și de spate
Citește și: 5 alimente care pot provoca acnee și alte probleme. Sunt puternic inflamatorii
Efectul asupra pierderii în greutate
Un alt beneficiu de luat în seamă atunci când vine vorba despre laptele de cocos este reprezentat și de influențarea pierderii în greutate. Se pare că nucile de cocos conțin cu până la 12% trigliceride cu lanț mediu, dar și acid capric și caprilic. Acestea promovează producția de cetone și induc sațietatea, prevenind astfel supraalimentarea, aspect benefic în special atunci când vine vorba despre pierderea în greutate.
Ajută la controlul diabetului
Este cunoscut deja faptul că, atât cât ne stă în putință, ar trebui să facem ceva pentru a ne controla diabetul sau al preveni. Astfel s-a dovedit faptul că uleiul virgin de nucă de cocos, care se prepara din laptele de cocos, afectează într-un mod pozitiv nivelul glucozei din sânge, datorită proprietăților antioxidante regăsite în laptele de cocos care îmbunătățesc secreția de insulină în organism.
Prin intermediul acestui tip de ulei este crescut automat eficiența răspunsului celular la insulină, reducând astfel nivelul zahărului din sânge, stimulând metabolismul și scăzând indicele glicemic al alimentelor.Poate ajuta la tratarea bolii Alzheimer
Un alt plus adus de consumul laptelui de cocos este reprezentat și de contribuirea sa la tratarea bolii Alzheimer. Acesta deține o cantitate modestă de trigliceride cu lanț mediu care sunt ușor absorbite de ficat și transformate ulterior în cetone.
Are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice
Este cunoscut deja faptul că în sezonul rece și nu numai, suntem mult mai vulnerabile atunci când vine vorba despre bacterii gripe sau diverse răceli.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Poate preveni ulcerul
Chiar și în ceea ce privește persoanele care suferă de ulcer, laptele de cocos poate aduce un adevărat ajutor. În special atunci când vine vorba despre persoanele care suferă de ulcer gastric, acestea ar trebui să știe faptul că, consumul de lapte de cocos poate ajuta la reducerea semnificativă, dar și la prevenirea completă a acestuia, datorită proprietăților sale anti-ulceroase ce antibacteriene care luptă împotriva bacteriilor care duc la apariția acestuia. Se recomandă să beți un pahar de lapte de cocos cel puțin o dată pe săptămână pentru a avea rezultatele pozitive dorite.
Poate promova sănătatea glandelor prostatei
Si în ceea ce privește sănătatea glandelor prostatei, laptele de cocos poate aduce îmbunătățiri, dat fiind faptul că reprezintă o sursă excelentă de nenumărate vitamine și minerale, iar printre acestea se află și zincul, care ajută la menținerea sănătății acesteia și totodată la reducerea riscului de apariții al cancerului de prostată. Dat fiind faptul că această glandă conține o cantitate mare de zinc în țesuturile sale moi, consumul regulat de lapte de cocos va asigura refacerea acestui nivel din organism.
Care sunt beneficiile laptelui de cocos pentru piele
Hidratează pielea
In primul și în primul rând, în ceea ce privește un prim beneficiu al laptelui de cocos pentru piele, este reprezentat de faptul că îi aduce hidratarea necesară. Este cunoscut deja de secole că băile în lapte de cocos aduc nenumărate beneficii persoanelor care recurg la o astfel de opțiune, în cele din urmă pielea noastră fiind mult mai hidratată, moale și suplă. Laptele de cocos poate să fie aplicat și direct pe piele, pentru a combate uscarea, mâncărimea, umflare și roșeața acesteia, ducând la calmarea sa și la un rezultat sănătos și strălucitor.
Tratează arsurile solare
In special atunci când vine vorba despre sezonul cald de vară, trebuie să reținem faptul că laptele de cocos este cel care poate trata și arsurile solare. În momentul în care acesta este aplicat pe arsurile solare în cauză, poate vindeca eficient pielea în cel mai scurt timp posibil, datorită proprietăților sale antiinflamatorii. În plus, grăsimile regăsite în acest tip de lapte de cocos, pot ajuta la reducerea durerii, roșeții și umflării pielii.
Previne îmbătrânirea prematură
Este cunoscut faptul că odată cu trecerea timpului, își pot face apariția și anumite semne ale îmbătrânirii premature. Cu toate acestea, aflați că laptele de cocos poate ajuta în prevenirea acestor semne, datorită sursei bogate de vitamina C și cupru, care împreună ajută la menținerea elasticității și flexibilității pielii, îmbunătățind astfel aspectul și sănătatea sa.
Tratează afecțiunile pielii
Datorită proprietăților antimicrobiene ale laptelui de cocos, acesta ne poate ajuta și în tratarea afecțiunilor pielii, printre care se află și erupțiile. Grăsimile regăsite în laptele de cocos împiedică înfundarea porilor pielii și reduce și previne totodată și acneea.
Este un bun demachiant
In ciuda faptului că poate puține persoane știau acest aspect, laptele de cocos se utilizează și ca un bun demachiant. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 2 linguri de ulei de măsline și o lingură de lapte de cocos, iar conținutul se va masa ușor pe piele cu ajutorul unei dischete de demachiere. Acesta va îndepărta machiajul și va hrăni totodată și pielea în profunzime.
Îți exfoliază pielea
Pe lângă faptul că laptele de cocos poate să fie utilizat ca un bun demachiant, acesta poate să fie utilizat și atunci când vine vorba despre exfolierea pielii. Acesta reprezintă unul dintre cele mai bune și naturale moduri de a face acest lucru, iar tot ce trebuie să faceți este să obțineți o pastă din pudră de fulgi de ovăz cu lapte de cocos, pentru ca ulterior să o folosiți direct pe față ca un scrub, de cel mult 2 ori pe săptămână, pentru a avea și rezultatele dorite.
Care sunt beneficiile laptelui de cocos pentru păr
Promovează creșterea părului
Bineînțeles că laptele de cocos poate să aducă nenumărate beneficii atât pentru sănătate, cât și pentru pielea noastră, însă în plus regăsim beneficii aduse și părului. Se pare că acesta conține o gama largă de nutrienți esențiali care ajută la hrănirea foliculilor de păr, stimulând astfel creșterea acestuia, iar tot ce trebuie să faceți este să masați laptele de cocos în păr și să îl lăsați să acționeze timp de aproximativ 30 de minute, înainte de a-l spăla ca în mod obișnuit.
Reface părul uscat și deteriorat
Pe lângă faptul că laptele de cocos ne poate ajuta în creșterea părului, acesta poate ajuta să se refacă și părul uscat și deteriorat, dat fiind faptul că oferă umiditate și hrănire părului, exact ca în cazul pielii. Astfel, în momentul în care laptele de cocos este folosit în mod regulat, acesta ajută la restabilirea strălucirii părului, oferim și calmare și tratare mâncărimii și mătreții apărute pe scalp. Tot ce trebuie să faceți totul este să puneți laptele de cocos în frigider peste noapte pentru a se întări, iar ulterior dimineața să îl aplicați de la rădăcini către vârfuri, secțiune cu secțiune și să-l lăsați să acționeze timp de aproximativ 30 de minute, pentru ca ulterior să-l spălați ca în mod normal. Tratamentul se recomandă să fie făcut de cel mult 2 ori pe săptămână.
Este un balsam natural de păr
Nu în ultimul rând, putem utiliza laptele de cocos și ca un balsam natural pentru păr, dat fiind faptul că acesta ne poate oferi un păr moale, gros și lung, ajutându-ne totodată și la descurcarea acestuia. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați puțin lapte de cocos pe păr și să pieptănați zonele în care acesta este încurcat, iar în plus, acesta se poate utiliza și ca balsam pentru a adăuga volum părului.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.