Gina Bradea a postat pe rețelele de socializare rețeta mucenicilor perfecți.
Gina Bradea, mamă, soție, bucătar, economist, manager și autoare de cărți, împarte cu urmăritorii săi din mediul online diferite rețete delicioase, dar și ingredientele de care are nevoie pentru ca preparatele să iasă ca la carte.
Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru mucenicii moldovenești
Gina Bradea a postat pe Tik-Tok toate ingredientele și cantitățile de care aveți nevoie pentru a prepara unul dintre cele mai căutate deserturi din această perioadă. Mucenicii. Însiropați, cu miere și multă nucă, mucenicii sunt făcuți diferit în funcție de zonă, însă Gina a pregătit mucenici moldovenești.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Facem proba pentru mucenicii modovenești, cei moi și pufoși, unși cu miere și presărați cu multă nucă. Așa arată un mucenic perfect.”, a scris Gina Bradea pe rețelele de socializare. Aceasta a lăsat și o listă cu ingredientele de care gospodinele trebuie să se folosească, iar cantitățile sunt extrem de importante în acest proces.
Important este și felul în care îi lăsați la crescut, dar și cum frământați aluatul.Ingrediente:
- 4 gălbenușuri
- o linguriță de sare
- 1 kilogram de făină
- 14 grame de drojdie uscată
- 100 grame zahăr
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- două lingurițe cu vârf coajă de lămâie și portocală
- O linguriță oțet
- 500 ml lapte
- 100g unt
„Frământăm la viteza a doua, punem, din nou, puțin lapte și o lingură de ulei. Se lasă o oră să crească. Amestecăm cu 100 grame unt, apoi lăsăm iar la crescut, până își triplează forma.”, a spus Gina Bradea.
Cât trebuie să stea aluatul la dospit și cum face Gina mucenicii moldovenești
După ce aluatul a stat la dospit, Gina taie cubulețe din el, pe care le-a modelat în fâșii, din care vor fi făcuți mucenicii. Aceasta a terminat tot
„Ou bătut și o lingură de apă, îi ungem, apoi îi punem la cuptor, 160 de grade, foc sus și jos la cuptoarele electrice, foc mediu la cuptoarele pe gaz, aproximativ 40 de minute.”, a mai spus Gina. După ce i-a scos din cuptor, aceasta i-a uns cu miere, peste care a pus nucă, iar totul este delicios și perfect de savurat.