Stilul minimalist a devenit tot mai popular în ultimii ani datorită beneficiilor pe care le are pentru starea de bine. Este reprezentat de simplitate, linii curate și o paletă cromatică cât mai neutră (culorile sunt folosite rareori, și doar pentru accent).
Pe lângă faptul că este mult mai ușor de întreținut curățenia într-o casă decorată astfel, studiile arată că îți influențează și bunăstarea într-un mod cât se poate de pozitiv. De asemenea, printre caracteristicile definitorii ale acestui stil se numără și calitatea obiectelor. Astfel, încurajează sustenabilitatea (un alt concept important). În plus, acest tip de design interior este ușor de implementat în orice încăpere, chiar și în baie. Nu trebuie să aduci multe elemente noi, din contră, așa cum vei vedea în continuare, trebuie mai degrabă să renunți la cele care nu sunt necesare.
În acest articol îți vom prezenta cum să integrezi stilul minimalist în locuința ta, ca să te bucuri de toate beneficiile sale.
1. Renunță la obiectele care nu sunt necesare
Primul pas către un spațiu minimalist este partea de „decluttering”. Acesta presupune eliminarea dezordinii. Renunță la obiectele inutile, la cele pe care nu le mai folosești și păstrează doar ceea ce este cu adevărat necesar.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
2. Alege mobilier funcțional
Pentru acest tip de design interior, mobilierul trebuie ales în mod strategic, atât pentru funcționalitate, cât și pentru aspect. Acesta trebuie să aibă spații de depozitare care să îți permită să menții un aspect curat și ordonat în casă.
De asemenea, forma sa trebuie să fie cât mai simplă, astfel încât să se integreze cu ușurință în restul decorului.3. Optează pentru culori neutre
Paleta cromatică pe care o folosești atunci când decorezi în stilul minimalist trebuie să cuprindă în mod predominant nuanțe neutre și alb. Acestea nu distrag atenția și îți permit să te odihnesti sau să lucrezi într-un mediu primitor, fără elemente stridente.
Cu toate acestea, poți integra și culori de accent care să completeze designul. Pernele decorative, tablourile sau covoarele pot cuprinde variațiuni de culoare.4. Nu exagera cu decorațiunile
Când vine vorba de decor, principiul „mai puțin este mai mult” este esențial. Selectează câteva piese cheie care sunt semnificative pentru tine și care completează spațiul fără să-l încarce. Fie că este vorba de o operă de artă selectată cu grijă, o vază cu un design simplu sau o lampă cu linii curate, fiecare element ar trebui să aibă un scop și să aducă o contribuție vizuală echilibrată întregului decor.
În concluzie, atunci când vine vorba de amenajarea locuinței, stilul minimalist reprezintă mai mult decât o simplă alegere de ordin estetic. Este o abordare care promovează ordinea, liniștea și, în cele din urmă, un mod de viață mai echilibrat și mai sustenabil. Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi și sugestii, găsești pe Foyr.com.