Plăcinta cu mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu mere.
Rețetă de Plăcintă cu mere
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure. Un desert demn de prezentat invitaților!
Citește și: Tiramisu. Cel mai bun desert din toate timpurile!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare – o ora
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 550 g de făină
- 250 g de unt
- 150 g de smântână
- 2 ouă
- 200 g de zahăr
- un pliculeț de zahăr vanilat
- un pliculeț de praf de copt
- Sare
ingrediente pentru umplutura
- 1 kg și jumătate de mere
- 4 linguri de zahăr
- o linguriță și jumătate de scorțișoară
ingrediente pentru decor
- zahăr pudră
- stafide
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să începem prin a ne ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, începem prin a spăla foarte bine merele, într-un jet rece de apă, pentru ca ulterior să le dăm pe răzătoarea mare, cu tot cu coaja lor, iar ulterior să le așezăm într-un bol de dimensiuni mai mari.
- Acum trebuie să pregătim și o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom pune merele la călit, împreună cu lingurile de zahăr, iar ulterior este nevoie ca merele să scadă bine, pentru ca mai apoi să oprim focul. În momentul în care merele noastre au scăzut și am oprit focul, trebuie să adăugăm și lingurița de scorțișoară, amestecăm astfel încât aceasta să se împrăștie peste toate merele noastre, iar ulterior umplutura se lasă la răcit.
- Acum ne vom ocupa de prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pentru început untul, zahărul, dar și pliculețul de zahăr vanilat și începem să amestecăm ingredientele noastre cu ajutorul unei linguri de lemn până când untul devine mai cremos la textură. Abia apoi adăugăm și ouăle noastre peste ingrediente și începem să le omogenizăm pe toate, adăugând la final și smântâna, urmând să mai amestecăm pentru a se omogeniza și aceasta. Nu în ultimul rând, adăugăm acum treptat și făina pe care am amestecat o în prealabil cu pliculețul de praf de copt, dar și cu un praf de sare, după gust, timp în care vom continua să amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn, pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze.
- In momentul în care observăm că nu mai putem amesteca cu ajutorul lingurii de lemn, începem să frământăm aluatul nostru direct cu mâna, până când toată cantitatea de făină este terminată. La final trebuie să obținem un aluat care nu este lipicios și se desprinde de pe mână. Acum că aluatul nostru este gata, trebuie să fie împărțit în 2 părți cât se poate de egale.
- Vom lua una din bucățile rupte, și o așezăm pe o suprafață plată, pe care am presărat făină în prealabil, iar cu ajutorul unui sucitor începem să o întindem într-o foaie dreptunghiulară, de grosimi potrivite.
- Acum este nevoie să pregătim și tava noastră de cuptor, una dreptunghiulară, în care așezăm și hârtie de copt. Deasupra așezăm cu grijă foaia de aluat pe care am întins-o și o putem aranja apăsând cu mâna pe aceasta, astfel încât să se distribuie uniform în tavă. În continuare, putem așeza pe foaia de aluat și umplutura noastră de mere pe care am preparat o în prealabil, umplutură pe care o vom uniformiza cu ajutorul unei spatule. Imediat apoi luăm și cea de a 2-a bucată de aluat, întindem și pe ea exact cum am procedat și cu prima parte de aluat, iar ulterior o așezăm peste umplutura de mere și o aranjăm tot cu mâna pentru ca umplutura să fie complet acoperită.
- Tot ce trebuie făcut acum este să introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35 de minute sau până când aceasta va trece de testul scobitorii. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și plăcinta noastră din tavă, am așteptat să se mai răcească puțin, apoi o pudrăm cu zahăr pudră și o putem tăia.
- Rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce deasupra vom pune și câteva stafide. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.