Importanța tăierii vârfurilor despicate

varfuri despicate
Importanța tăierii vârfurilor despicate

In ciuda faptului că putem avea perioade mai lungi în care alegem să nu ne tăiem vârfurile despicate, acest lucru ar trebui să se întâmple mai rar. Insă știați care este importanța tăierii acestora?

Aflați din rândurile următoare, care este mai exact importanța tăierii vârfurilor despicate, ce cauzează acest lucru, care sunt tipurile existente, dar și cum trebuie să fie tăiate de fapt.

 

Ce cauzează vârfurile despicate

Vârfurile despicate apar atunci când cuticula de păr este deteriorată și începe să se uzeze, aspect care duce deseori la expunerea stratului interior delicat al părului, iar ulterior la slăbire sau deshidratare.

În ciuda faptului că poate nu știați acest lucru, există nenumărați factori care pot contribui la vârfurile despicate, iar printre aceștia se află și următoarele:

  • vă descurcați părul agresiv când este uscat
  • alegeți să-l descurcați când este ud
  • suferă daune solare, în momentul în care nu vă acoperiți părul
  • folosiți în mod excesiv instrumente de coafare cu căldură
  • nu vă tundeți părul în mod regulat
  • nu folosiți balsam în mod regulat
  • vă spălați în fiecare zi pe păr
  • treceți des prin tratamente chimice
  • folosiți prea multe produse de coafat
  • folosiți perii sintetice
  • dormiți pe fețe de pernă aspre
  • aveți o dietă nesănătoasă, din care nu obține suficiente proteine, minerale și vitamine

Citește și: 5 sfaturi de machiaj pentru ochii mari

Importanța tăierii vârfurilor despicate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai bune 10 sfaturi de frumusețe naturală pentru fața ta

Tipuri comune de vârfuri despicate

  • Vârfuri despicate de bază- se formează când o șuviță de păr se împarte în 2 la sfârșit și creează un aspect de Y
  • Vârfuri despicate la capăt- se formează când o șuviță de păr se separă în mai multe șuvițe, având un aspect uzat
  • Vârf conic- se formează când o șuviță de păr se subțiază treptat spre capăt, părând că părul dispare
  • Nod despicat- se formează un nod mic și strâns la capătul șuviței de păr, care va duce la rupere

Importanța tăierii vârfurilor despicate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

De ce trebuie să tăiați vârfurile despicate

Există nenumărate motive pentru care ar trebui să îndepărtați vârfurile despicate în mod regulat, pe lângă faptul că acesta va ajunge să arate destul de deteriorat și lipsit de viață. Pe lângă faptul că vârfurile despicate nu vor dispărea de la sine, în momentul în care aveți grijă de păr sau folosiți balsam, ba chiar mai mult, cu cât veți amâna mai

mult tăierea lor, cu atât acesta va deveni din ce în ce mai deteriorat și va împiedica creșterea părului.

În plus, va exista și o pigmentare neuniformă, mai exact culoarea acestora se va deschide mai mult în comparație cu restul părului, ceea ce va face ca nuanța generală a părului să pară mult mai decolorată și neuniformă. Automat părul nu va mai avea parte și de aceeași strălucire ca înainte, făcând părul să fie mult mai fragil și lipsit de viață, iar până când nu veți ajunge în punctul de a-l îndepărta, de reținut este faptul că niciun

balsam, mască de păr sau tratament va putea reda strălucirea părului.

cum apar varfurile despicate
Importanța tăierii vârfurilor despicate[Sursa foto: freepik]

Cum să tăiați vârfurile despicate

Metoda de răsucire a părului

In cazul în care nu vă doriți să apelați la un specialist de la coafor pentru o ani depărta vârfurile despicate și doriți să faceți acest lucru chiar acasă, puteți să utilizați metoda de răsucire a părului, care reprezintă o modalitate tradițională de tunderea vârfurilor despicate, folosită chiar și de profesioniști.

Veți avea nevoie de foarfece pentru tuns părul, speciale. Tot ce trebuie să faceți este să aveți în primul rând părul uscat, iar ulterior să începeți să ridicați o secțiune de păr de 1 cm, să o răsucești strâns în sensul acelor de ceasornic, de la rădăcină până la vârf și să țineți această secțiune răsucită de păr întinsă la vârfuri. Dat fiind faptul că părul este îndeajuns de strâns, veți putea observa care sunt vârfurile despicate, pentru că acestea vor ieși din secțiunea răsucită.

Puteți începe apoi din partea de sus a secțiunii până jos, să tăiați aceste vârfuri despicate care ies în afară, iar apoi să repetați procesul pe toată lungimea părului.

scapa de varfurile despicate
Importanța tăierii vârfurilor despicate[Sursa foto: freepik]

Metoda de alunecare a părului

O altă modalitate pe care o puteți utiliza este și cea de alunecare a părului, pe care mai puține persoane o cunosc, pentru că necesită puțin mai mult efort în comparație cu prima metodă, dat fiind faptul că este nevoie să vă îndreptați părul înainte de a vă îndepărta vârfurile despicate.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Veți avea nevoie de un produs cu protecție termică, o placă de păr, un pieptene cu dinți largi și foarfece speciale pentru tuns părul. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați în primul rând produsul cu protecție termică, iar ulterior să vă îndreptați părul cu placa. Imediat apoi, cu un pieptene cu dinți largi, vezi ce îndepărta toate nodurile și zonele încurcate de păr. Ridicați apoi o secțiune de păr de 1 cm, iar începând de la rădăcini, puneți această secțiune a părului sub degetul arătător, peste cel mijlociu și sub inelar, astfel încât vârfurile despicate să apară doar deasupra degetului mijlociu. Îndepărtați apoi aceste vârfuri despicate folosind foarfeca specială de tuns părul. Procesul se repetă și se înaintează, până când veți îndepărta toate vârfurile despicate existente.

indeparteaza varfurile despicate
Importanța tăierii vârfurilor despicate[Sursa foto: freepik]

Tăierea vârfurilor

Nu în ultimul rând, o altă modalitate pe care o puteți utiliza chiar acasă este reprezentată de tăierea vârfurilor de tot, fără să mai utilizați metoda de alunecare sau cea de răsucire.

Veți avea nevoie de o perie de păr sau un pieptene cu dinți largi și de foarfece speciale pentru tuns părul. Tot ce trebuie să faceți este să aveți părul umed în primul rând în momentul în care veți începe această procedură, fie că ieșiți din duș sau umeziți părul cu ajutorul unei sticle cu pulverizator. Continuați apoi prin a îndepărta toate nodurile și zonele încurcate de păr, ridicați o secțiune de păr de 1 cm, pe care o veți așeza între arătător și cel mijlociu chiar la rădăcină, iar cu părul ținut sub această formă veți mișca degetele în jos până când sunteți la 1 cm distanță de vârfuri. Țineți secțiunea în față și foarfecele perpendiculare pe păr și începeți să tăiați cu atenție 1 cm sau 2 din păr. Veți continua așa până când părul va avea o lungime egală.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

cum se taie varfurile despicate
Importanța tăierii vârfurilor despicate[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cele mai bune 10 sfaturi de frumusețe naturală pentru fața ta

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies