Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, Călătorie prin seducătoarea Țară a Bârsei

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”,  Călătorie prin seducătoarea Țară a Bârsei
Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, Călătorie prin seducătoarea Țară a Bârsei

Emisiunea de călătorii ”ROventura” ne invită sâmbăta aceasta, de la ora 14:45, la Kanal D, să pornim într-un periplu seducător prin istoria și legendele uneia dintre cele mai vechi comunități din Țara Bârsei, comuna Cristian.

Aflată între două vechi cetăți, cea a Râșnovului și a Brașovului, comuna Cristian, vechea vatră săsească, are un parfum special și păstrează încă amprenta coloniștilor germani, la tot pasul.

Orice călătorie la Cristian ar trebui să înceapă de la biserica din comună, care ni se înfățișează ca o veritabilă bijuterie fortificată, de secol al XIII+lea, iar leagănul din vechime al sașilor ajută și astăzi la alinarea dorului multora dintre cei plecați.

Aici, respectul pentru trecut creează armonie între generații și perspective pentru un viitor sănătos al acestei localități.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Nelipsit va fi, după așa o incursiune spectaculoasă, un binemeritat popas pe care îl vom face, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, odată cu lăsarea serii, într-un loc de poveste, la căldura focului din șemineu, unde vom savura specialitățile bucătăriei tradiționale.

Țara Bârsei sau Mica Transilvanie, cum frumos e alintată această depresiune, cu capitala la Brașov, adună povești de peste munți și din mai multe zări. Așa că ne vom lua rămas-bun de la comuna Cristian și apucăm spre Dumbrăvița, aruncând un ochi și spre frumoasa Măgura și mândra cetate Zeiden, Codlea din zilele noastre.

Încă din anul 1972, de când au început lucrările pentru amenajarea lacului mare, Lacurile Dumbrăvița a reprezentat sursa de apă pentru comunele din aval iar acum, în zilele noastre, este un paradis natural,

și principala atracție pentru pitoreasca așezare din județul Brașov.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies