Află din rândurile următoare care este rețeta de cheesecake cu fidea a lui chef Sorin Bontea.
Chef Sorin Bontea este fără doar și poate unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari de la noi din țară, care pe lângă talentul său culinar, este apreciat și pentru felul său de a fi. Cunoscutul bucătar și-a creat în mediul online o comunitate numeroasă de persoane care îl apreciază. Astfel, chef Sorin Bontea le oferă acestora rețetele celor mai gustoase preparate. De data aceasta, chef Sorin Bontea a postat pe canalul său de YouTube rețeta pentru un cheesecake delicios cu fidea scurtă.
Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- 250 g de fidea scurtă;
- 200 g de afine;
- zmeură;
- 50 g mix de fructe uscate;
- fulgi de migdale;
- 50 g de biscuiți măcinați;
- 100 g de unt;
- 180 g de zahăr;
- 400 g de ricotta;
- 4 ouă;
- esență de vanilie;
- 150 g de smântână de gătit;
- 20 g de amidon de porumb;
- fructe physalis.
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Se pun la fiert pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În momentul în care acestea au fiert, se scurg bine de apă și se pun într-un bol încăpător. Peste fidea se pune untul și se amestecă până acesta se topește. Dacă untul s-a topit, se adaugă: biscuiții, 30 g din mixul de fructe uscate și se amestecă. Într-o tavă tapetată cu foaie de copt se pune conținutul de fidea și se nivelează bine, apoi se pune la frigider cât timp se prepară crema.