Alina Laufer a explicat cum prepară mâncarea de urzici cu mămăligă.
Alina Laufer, îndrăgita gazdă a rubricii Să crești mare, a obișnuit deja cu rețetele sale pe care le pregătește rapid și ușor, din puține ingrediente, astfel că împarte mereu cu iubitorii gastronomiei unele dintre cele mai îndrăgite preparate.
De ce ai nevoie pentru a prepara mâncarea de urzici
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- Urzici
- Ceapă
- Sare
- Ulei
- Făină
- Mălai pentru mămăligă
Alina Laufer a explicat, pas cu pas, în cadrul rubricii Să crești mare, care sunt ingredientele de care are nevoie pentru o mâncare tradițională, de primăvară, cea de urzici, lângă care adaugă la final și o mămăligă. Este o rețetă foarte ușor de realizat, specifică primăverii și pregătită cel puțin o singură dată de toate gospodinele din țară. „Vom face o mâncare clasică, tradițională, de primăvară, mâncare de urzici. Avem nevoie, în primul rând, de urzici, pe care le-am curățat, le-am spălat și le-am opărit. Am păstrat și zeama. Ceapă, usturoi, puțină făină și mălai, să facem o mămăligă lângă. Ceapa o tăiem, putem să o înăbușim puțin înainte sau să o fierbem cu urzicile. Între timp, pentru a face treburile rapid, facem mămăliga. Punem sare, adaug la început mai puțin mălai, amestec bine, după adaug cât mai este nevoie. Ceapa s-a înmuiat, așa că vom pune și urzicile, dar și zeama.”, a povestit Alina Laufer.
Cum prepară Alina Laufer rețeta mâncării de urzici
După ce urzicile au fiert și a fost adăugată ceapa înăbușită sau fiartă înainte, Alina Laufer le-a amestecat cu un mixer vertical, alături de doi căței de usturoi, iar la zeama rămasă a adăugat puțină făină și a turnat totul peste urzicile abia pisate.