Uleiuri esențiale pentru cearcănele

uleiuri esentiale pentru cearcane
Uleiuri esențiale pentru cearcănele

Cearcănele își fac apariția odată cu înaintarea în vârstă. Însă știați ce uleiuri esențiale puteți utiliza pentru a le diminua?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact uleiurile esențiale pe acre le puteți utiliza pentru a diminua existența cearcănelor, dar și care sunt cauzele apariției acestora.

 

Ce cauzează cearcănele

Odată cu înaintarea în vârstă, dar și cu apariția stresului, a îngrijorării excesive și a lipsei de odihnă, își fac simțită prezența cearcănele.

Aspect confirmat și de către Healthline, îmbătrânirea fiind unul dintre cele mai comune motive care cauzează cearcănele. Cu toate acestea, printre cauzele apariției acestor cearcăne se află și expunerea excesivă la soare, pot apărea și din cauza geneticii, a deficitului de vitamine, a circulației slabe a sângelui și nu numai. Pentru a putea diminua aceste cearcăne, există în prezent nenumărate modalități pe care le puteți pune în practică, dar și anumite uleiuri esențiale pe care le puteți aplica.

Citește și: 16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără

cum sa faci cearcanele sa dispara
Uleiuri esențiale pentru cearcănele[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Cum să prepari exfoliant natural! Trucul prin care femeile pot avea o piele fină

Uleiuri esențiale pentru cearcăne

  • Tămâie- aceasta este cea care poate reduce petele, liniile fine, ridurile și petele de vârstă, iar tot ce trebuie să faceți este să aplicați local în zona afectată, imediat ce ați pus o picătură pe mână dintr-un amestec de tămâie și ulei de cocos, pentru o cremă hidratantă, pe care o puteți utiliza în fiecare zi
  • Chiparos – uleiul de chiparos este considerat extrem de benefic pentru piele, anti-îmbătrânire și nuanța sa, fiind utilizat frecvent și la circulația sângelui, în special atunci când este aplicat local în zona afectată, fiind acest caz, pentru cearcănele de sub ochi.
  • Lavandă- aceasta poate reduce aspectul imperfecțiunilor pielii și poate calma totodată iritațiile ocazionale apărute pe piele, fiind potrivit și pentru pete, umflături și cicatrici, de aceea puteți încerca să utilizați levănțica local sau aromat dacă stresul este cauza cearcănelor.
  • Mușețel roman – uleiul esențial de mușețel roman are multe beneficii pentru piele și se află cu siguranță pe lista uleiurilor esențiale pentru cearcăne, având proprietăți antiinflamatorii.
  • Lămâia- aceasta poate lumina în mod natural nuanța pielii și este hidratantă, plină de vitamine care pot întineri celulele pielii și pot ajuta la decolorarea pielii, implicit la cearcăne.
  • Trandafirul- uleiul esențial de trandafir poate face minuni pentru pielea uscată și riduri, dar chiar și anti-îmbătrânire, dat fiind faptul că trandafirii sunt bogați în vitamina C și ajută organismul să producă mai mult colagen.

cum sa diminuezi cearcanele
Uleiuri esențiale pentru cearcănele[Sursa foto: freepik]

Tratament cu ulei pentru diminuarea cearcănelor

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 4 picături de tămâie, 4 picături de lavandă, 3 picături de mușețel roman, 3 picături trandafir, 2 picături de chiparos, 2 picături de lămâie, ulei de cocos fracționat și un flacon de 10 ml.

Odată ce v-ați asigurat că aveți toate aceste ingrediente necesare, tot ce trebuie să faceți este să le adăugați într-un flacon de 10 ml, să agitați bine înainte de fiecare utilizare și să aplicați sub ochi de 2 ori

pe zi. De menționat este faptul că este foarte important să nu puneți uleiuri esențiale în ochi, să le aplicați doar sub ochi și în jurul ochiului, dat fiind faptul că uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și trebuie întotdeauna diluate înainte de a fi aplicate.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

cum sa scapi de cearcane
Uleiuri esențiale pentru cearcănele[Sursa foto: freepik]

Ulei de cocos pentru tratamentul ochilor

Uleiul de cocos este extrem de benefic pentru aspectul zonei ochilor și deseori este introdus în rutina de îngrijire a pielii. Acesta poate proteja pielea de anti-îmbătrânire, uscăciune, imperfecțiuni și chiar infecții, iar pentru a ajuta la tratarea pungilor și a cearcănelor, puteți să încercați să adaugați puțin ulei de cocos sub ochi.

De asemenea, uleiul de cocos este și un antibacterian, antifungic natural și hidratant pentru piele, fiind alcătuit din acizi grași hrăniți și bogat în acid lauric, conține vitamina E și câteva grăsimi sănătoase care ajută pielea să fie netedă, iar în același timp încurajează și producerea de colagen și regenerarea celulelor din piele, ceea ce înseamnă că este potrivit și pentru estomparea ridurilor, uniformizarea nuanței pielii și întărirea pielii. Cu toate acestea, înainte de a recurge la utilizarea uleiurilor pentru diminuarea cearcănelor sau la orice altă modalitate, este necesar să identificați cauza apariției acestora, înainte de a implementa un tratament potrivit, aspect sugerat și de către National Library of Medicine.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

cum se pot diminua cearcanele
Uleiuri esențiale pentru cearcănele[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să prepari exfoliant natural! Trucul prin care femeile pot avea o piele fină

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies