Prăjitura Tiramisu se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură Tiramisu. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă prăjitură Tiramisu, preparata așa
Rețetă de Prăjitură Tiramisu
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Rețeta de salată orientală cu cartofi mov a Cristinei Șișcanu. “Ce bine arată! Mov cu galben și alb”
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 1 kg de biscuiți populari
- 550 g de cremă mascarpone
- 250 g de zahăr
- 250 ml de cafea
- pudră de cacao
- 5 gălbenușuri de ou
- 3 albușuri de ou
- 3 linguri de vin dulce, opțional
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv
pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ne ocupăm de prepararea cafelei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să preparăm cafeaua noastră așa cum o facem în mod normal, însă fără să adăugăm zahăr, de această dată. Cafeaua trebuie ulterior lăsată să se răcească îndeajuns de mult, înainte să o utilizăm pentru a însiropa biscuiții.
- Acum ne vom ocupa de separarea ouălelor, dar și de compoziția pentru cremă. Așadar, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni mai mari, pentru a separa gălbenușurile de albușuri. În bolul în care se află gălbenușurile, vom turna și întreaga cantitate de zahăr, iar apoi vom începe să amestecăm în cele 2 ingrediente cu ajutorul mixerului, până când vom obține o compoziție deschisă la culoare, iar zahărul se va mai topi.
- În ceea ce privește bolul în care se află albușurile noastre de ou, în acestea vom adăuga un praf de sare după gust, iar ulterior vom amesteca și aceste 2 ingrediente, tot cu ajutorul mixerului, astfel încât la final să obținem o textură ca de bezea, care nu se desprinde de pereții bolului.
- In continuare, în bolul în care se află gălbenușurile de ou, este nevoie să încorporăm treptat crema de mascarpone, inițial cu ajutorul unei spatule, iar la final pentru a ne asigura că toate ingredientele sunt omogenizate exact așa cum ne dorim, vom utiliza și mixerul.
- Acum treptat, tot cu ajutorul unei spatule vom încorpora în această compoziție și spuma noastră de albușuri de ou, începând să amestecăm pentru a se omogeniza. Momentul în care aceasta cantitatea de albușuri este gata transferată și după ce am amestecat la început cu o spatulă, vom utiliza și mixerul pentru ca toate aceste ingrediente să fie omogenizate. Acum este momentul să adăugați și vinul dulce, în cazul în care ați optat să îl utilizați în această rețetă.
- Acum tot ce trebuie să facem este să începem să montăm desertul nostru. Așadar, vom avea nevoie de un platou de dimensiuni mai mari sau de o tavă cu pereții detașabili, în care vom așeza un strat de biscuiți însiropați în cafea, împărțim crema în 3 părți cât se poate de egale, pentru ca ulterior deasupra primului strat de biscuiți însiropați să așezăm o parte de cremă pe care o vom nivela cu ajutorul unei spatule, ulterior așezăm un alt strat de biscuiți, iar procesul se repetă până când obținem 3 straturi de biscuiți și crema este consumată. Între fiecare strat de biscuiți și cremă vom pudra desertul nostru cu cacao pudră, din belșug.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit imediat ce prăjitura noastră va mai sta la frigider timp de cel puțin 2 ore. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.