Ulei de lavandă pentru păr - Cum se utilizează și ce beneficii surprinzătoare are

Ulei de lavandă pentru păr - Cum se utilizează și ce beneficii surprinzătoare are
Ulei de lavandă pentru păr

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre beneficiile uleiului de lavandă!

Uleiul de lavandă este cunoscut pentru aroma sa relaxantă, calmantă și antistres, cât și pentru beneficiile pe care le are pentru păr. Astfel, la promovarea creșterii părului până la combaterea problemelor scalpului, acest ulei esențial este renumit în rândul femeilor. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre uleiul de lavandă!

Ce este uleiul de lavandă

Ulei de lavandă pentru păr[Sursa foto: freepik]

Uleiul de lavandă este obținut cu ajutorul distilării florilor și vârfurilor de lavandă. Uleiul obținut din flori este incolor, are o aromă calmantă și conține o combinație complexă de fitochimicale. De asemenea, uleiul de lavandă este folosit ca parfum, în aromaterapie și pentru masaje.

Citește și: Uleiuri esențiale pentru cearcănele

Ce beneficii are uleiul de lavandă pentru păr

Promovează creșterea părului

Ulei de lavandă pentru păr[Sursa foto: freepik]

Potrivit ncbi.nlm.nih.gov, femeile care folosesc ulei de lavandă pe scalp pot stimula creșterea părului prin creșterea numărului de foliculi și îmbunătățirea circulației sângelui către aceștia.

Îmbunătățește circulația sângelui

Ulei de lavandă pentru păr[Sursa foto: freepik]

De asemenea, un alt beneficiu este faptul că masajul scalpului cu ulei de lavandă îmbunătățește circulația sângelui, asigurând o mai bună alimentare a foliculilor de păr cu nutrienți esențiali.

Citește și: Cum să-ți faci propriul gel de păr cu doar două ingrediente j

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Uleiul de lavandă are proprietăți antimicrobiene

Ulei de lavandă pentru păr[Sursa foto: freepik]

Combaterea infecțiilor și a mătreții este un alt beneficiu al uleiului de lavandă, datorită capacității sale de a lupta împotriva bacteriilor și fungilor de pe scalp.

Efect calmant

Ulei de lavandă pentru păr[Sursa foto: freepik]

Reducerea stresului și a anxietății este esențială pentru menținerea sănătății părului. Astfel, uleiul de lavandă oferă un efect calmant care nu numai că ajută la relaxarea minții, dar poate îmbunătăți și calitatea somnului, contribuind la o stare generală de bine, esențială pentru un păr sănătos.

Cum se folosește uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă nu este doar un ingredient de lux în rutina oricărei femei de îngrijire a părului, ci și un aliat valoros pentru menținerea sănătății și frumuseții acestuia. Așadar, folosirea uleiului de lavandă în rutina de îngrijire a părului ar putea să ofere rezultate surprinzătoare și să transforme complet aspectul și starea podoabei capilare.

Masaj cu ulei de lavandă

Ulei de lavandă pentru păr[Sursa foto: freepik]

Pentru a folosi uleiul de lavandă în îngrijirea părului, începeți prin pieptănarea părului și împărțirea lui în secțiuni. Apoi, luați două picături de ulei de lavandă și masați-le pe o secțiune de păr în mișcări circulare timp de aproximativ 2 minute. Acest lucru ajută uleiul să pătrundă în stratul dermic al scalpului și să hrănească foliculii de păr. Repetați acest proces pe toată suprafața scalpului.

După masaj, luați aproximativ 10 picături de ulei de lavandă în palmele voastre și treceți-le ușor prin șuvițele de păr pentru a distribui uniform uleiul.

Apoi, puteți lega părul într-un coc sau puteți folosi un prosop pentru a-l împacheta. Lăsați uleiul să acționeze timp de aproximativ 30 de minute, permițând scalpului și firului de păr să absoarbă beneficiile acestuia. Ulterior, spălați-vă părul cu șampon pentru a elimina uleiul în exces.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ser cu ulei de lavandă

Ulei de lavandă pentru păr[Sursa foto: freepik]

Aroma plăcută a uleiului de lavandă într-un ser nu doar că va învălui părul într-un parfum subtil, dar va contribui și la o senzație de calm și relaxare.

Ulei de lavandă în produsele de păr

Ulei de lavandă pentru păr[Sursa foto: freepik]

Adăugarea câtorva picături de ulei de lavandă în produsele de păr poate aduce o notă de prospețime și beneficii. Spre exemplu, amestecul în șampon, balsam, ulei de păr sau ser poate contribui la strălucirea și hidratarea firelor de păr a femeilor, conferindu-le o senzație de catifelare și vitalitate.

Ulei de lavandă în măști pentru păr

Ulei de lavandă pentru păr[Sursa foto: freepik]

Dacă amestecați uleiul de lavandă cu alte tipuri de ulei, precum cocos sau ulei de migdale, puteți face o mască de păr intens hidratantă, ideală pentru părul uscat și deteriorat. Aplicarea măștii pe scalp și pe șuvițele de păr, urmată de un masaj delicat, ajută la stimularea circulației sângelui și la absorbția nutrienților esențiali. După aproximativ 30 de minute, clătiți bine pentru a îndepărta masca și pentru a vă bucura de rezultatele benefice. De asemenea, puteți repeta procesul o dată pe săptămână pentru a menține sănătatea și frumusețea podoabei capilare.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies