De ce te ling câinii? 5 motive pentru care o fac

de ce te ling cainii
De ce te ling câinii

Deseori putem observa când ne întâlnim cu un câine, că are tendința să ne lingă. Insă știați de ce face acest lucru?

Aflați din rândurile următoare, care sunt motivele pentru care câinii obișnuiesc să-i lingă pe oameni.

 

De ce câinii ling oamenii

Afecțiune

Un prim motiv legat de faptul că animalul de companie respectiv câinele obișnuiește să lingă persoanele din jur și nu numai este reprezentat de afecțiune. Prin această modalitate câinele își arată afecțiunea față de persoana în cauză, fiind o acțiune complet naturală a acestora.

În plus, pot exista și momente în care această afecțiune vine din partea noastră către el, astfel încât acestea să se simtă și el la rândul său foarte apreciat și iubit de către stăpân.

Citește și: 4 motive pentru care câinele tău sapă. Află cum poți să-l oprești

De ce te ling câinii[Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Caută atenție

Un alt motiv pentru care câinele obișnuiește să lingă persoanele din jur este reprezentat de faptul că își dorește să aibă mai multă atenție asupra sa. Este ca un semn de afecțiune venit din partea lor către noi, iar în același timp este în întărit și de reacția pe care persoana în cauză o are indiferent că este vorba despre o mângâiere sau despre un zâmbet larg.

Se poate întâmpla ca în unele momente animalul de companie să nu fie atât de amuzat de situația în care se află și să-și dorească atenția ta

cum sa iti opresti cainele din a te linge
De ce te ling câinii[Sursa foto: freepik]

Instinct

În același timp, câinii pot începe să lingă persoane din jur și din instinct, dat fiind faptul că aceștia dețin instincte sălbatice, dat fiind faptul că lupii se întorc la puii lor, iar aceștia încep să lingă zona din jurul gurii.

lucruri interesante despre caini
De ce te ling câinii[Sursa foto: freepik]

Gust

Nu în ultimul rând, un alt motiv pentru care câinele tău obișnuiește să te lingă și poate nu doar pe tine ci și pe alte persoane din jurul vostru este reprezentat de gust. Aceștia își doresc să vadă și să afle ce gust ai tu sau o altă persoană, iar momentul în care ajunge să te lingă, s-ar putea să observe faptul că ai o aromă sărată, însă totodată diferită.

De menționat este și faptul că această acțiune de a linge persoanele din jur reprezintă totodată o modalitate prin care câinele explorează tot ce se află în jurul său.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

motive caini care te ling
De ce te ling câinii[Sursa foto: freepik]

Cum să opriți problema linsului

În momentul în care această acțiune venită din partea câinelui se repetă destul de des atât în ceea ce te privește pe tine cât sunt persoane pe care nu le cunoaște atât de bine, puteți ca în momentul în care acesta își dorește să vă lingă, să nu-l atingeți deloc și nici să nu vă uitați la el, ba chiar mai mult, se recomandă să întoarceți capul și chiar să plecați dacă este nevoie.

În momentul în care acesta se oprește din a vă linge, îl puteți răsplăti astfel încât să înțeleagă ce este bine și ce nu. bineînțeles că, în afară de acest lucru, în ceea ce privește modalitățile pe care le puteți pune în practică pe o durată mai lungă de timp este reprezentată de 3 mari aspecte. În primul rând ar trebui să începi să faci anumite exerciții speciale cu acesta, astfel încât să știe ce este bine să facă și ce nu. de asemenea, puteți să vă faceți timp și pentru câteva jocuri sau pur și simplu jucării pe care animalul de companie  le deține. Dacă chiar îți dorești să îl înveți anumite trucuri speciale, te poți antrena chiar și în acest sens.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

care este motivul pentru care cainele te linge
De ce te ling câinii[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

10 moduri de a sărbători ziua de naștere a câinelui tău

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies