Lasagna cu spanac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de lasagna cu spanac.
Rețetă de Lasagna cu spanac
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Mini tarte cu cremă de brânză și ciocolată. O idee ușoară de desert, pentru weekend!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: 7 idei rapide și ușoare de mic dejun cu alimente crude
Timp de preparare – o ora
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 100 g de unt
- 100 g de făină
- 850 ml de lapte
- o frunză de dafin
- 850 g de spanac
- 250 g de brânză ricotta
- nucșoară rasă sau pudra
- 350 g de foi de lasagna
- 150 g de parmezan
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a preîncălziți cuptorul la o temperatură de 190°C.
- In continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pentru început 1/2 din cantitatea de unt și vom amesteca astfel încât acestea să se topească, pentru ca ulterior să începem să adăugăm și întreaga cantitate de făină, însă treptat, timp în care continuăm să amestecăm pentru a se omogeniza. După aproximativ 2 minute, vom adăuga și laptele și vom continua să amestecăm astfel încât la final să obținem o consistență fină.
- Odată obținută această consistență, este nevoie să o și condimentăm așa cum ne dorim, iar la final să adăugăm și frunza de dafin. Sosul alb se lasă la fiert timp de aproximativ 5 minute, iar apoi se oprește focul complet.
- Acum ne vom ocupa și de restul ingredientelor. Așadar, continuăm prin a îndepărta tulpinile de la spanac, pentru ca ulterior să adăugăm într-o tigaie de dimensiuni mai mari restul cantității de unt, așteptăm să se topească, iar imediat apoi până în această tigaie tulpinile de la spanac pentru a se găti. Tigaia trebuie să fie acoperită în tot acest timp. În momentul în care tulpinile de spanac s-au gătit puțin sau atât cât ne dorim, vom îndepărta tigaia de pe aragaz și vom aștepta ca această compoziție să se răcească. Abia apoi trebuie să o și scurgem foarte bine.
- acum ne vom ocupa și de restul bucăților de spanac, care trebuie să fie tocate așa cum ne dorim, iar ulterior le așezăm într-un bol de dimensiuni mai mari peste care adăugăm și brânza ricotta, dar și un polonic din sosul alb preparat anterior. Imediat apoi adăugăm și pudra de nucșoară și condimente în funcție de propriile preferințe și gust.
- Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pătrată sau dreptunghiulară, în care vom începe prin a adăuga un rând de foi de lasagna, apoi un nivel de sos alb și unul de spanac și brânză ricotta, iar nu în ultimul rând și unul de parmezan. Acest proces se repetă și cu al 2-lea strat, iar deasupra vom adăuga sosul alb rămas, dar și restul de parmezan pe toată suprafața sa.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute, astfel încât în acest timp crusta să capete o nuanță mai aurie. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.