Gabriela Cristea a pregătit salata de vinete fără iaurt și fără muștar.
Gabriela Cristea este fără doar și poate o bucătăreasă iscusită, care mereu pregătește cele mai gustoase preparate pentru ea și familia sa. Mai mult decât atât, pe lângă talentul său culinar, prezentatoarea TV este și foarte inventivă, găsind mereu soluții în bucătărie, astfel încât să improvizeze ceva de mâncare.
De data aceasta, însă, Gabriela Cristea a vrut să pregătească o maioneză pentru salata de vinete, însă nu avea la dispoziție muștar și nici iaurt.
Gabriela Cristea, rețeta de maioneză cu piure
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Prezentatoarea TV a improvizat și în loc de muștar a adăugat o linguriță de piure.
„ Dragilor, mă chinui de două zile să fac niște vinete, pe care le-am copt și nu am putut să le fac pentru că nu am avut muștar să fac maioneză. Astăzi nu se mai putea, ori aruncam vinetele, ori trebuia să le fac. Haideți că vedem cu ce ingineresc să fac niște maioneză. Am uitat să cumpăr muștar. M-am dus la magazin și am zis să țin minte să cumpăr muștar. Cum m-am dus, așa m-am întors. Ce credeți că am făcut? Am pus un gălbenuș de ou crud și pe lângă asta, aveam un piure făcut pentru fete de aseară. Am pus o linguriță de piure. O ieși, n-o ieși? Noi la maioneza pentru vinete nu punem nimic acru. Cel mult mai punem o lingură de iaurt, ca să le luăm din toxicitate și cam asta este. Astăzi nu o să pun nici iaurt, pentru că, ce credeți, n-am nici iaurt. Cam așa arată maioneza mea și mi se pare că a ieșit foarte fină, iar asta cred că de la piure .”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.
Gabriela Cristea și-a dezvăluit trucurile culinare
Pe lângă improvizația cu piure, prezentatoarea TV mai are și alte trucuri la care apelează în bucătărie.
„ Eu, de exemplu, în maioneză pun întotdeauna sare mai multă și nu mai pun sare atunci când le amestec și, de asemenea, trebuie să recunosc că mie nu îmi plac vinetele acelea super sumate, bătute cu mixerul, așa că prefer să le bat cu telul un pic mai mult și să le toc bine pe tocător înainte de a le pune în castronul pentru amestecat.
Să știți că eu nu pun nici ceapă și nici usturoi la salata de vinete. Preferăm să o mâncăm cu niște ceapă verde lângă. E super bine. Nu se simte deloc cartoful. Eu am un alt mod de a mânca salata de vinete. Mie nu îmi place să o mănânc cu pâine, dar am aici niște șnițele. Șnițele și chiftele, acesta este modul în care mie îmi place cel mai mult să mănânc salata de vinete. Să iau șnițelul și să pun salată pe el .”, a explicat vedeta.