Tort cu ciocolată și cireșe. Delicios și ușor de preparat, chiar de ziua ta de naștere!

retete de gustare

Tort cu ciocolată și cireșe

Tortul cu ciocolată și cireșe se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu ciocolată și cireșe.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort cu ciocolată și cireșe, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort cu ciocolată și cireșe

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Musacaua cu dovlecei, rețeta de familie a Paulei Chirilă, perfectă pentru cei care vor să evite cartofii. „I-am adăugat ceva pentru prima oară.”

Tort cu ciocolată și cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ruladă de pui cu spanac. Cea mai suculentă și gustoasă!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Tort cu ciocolată și cireșe[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 150 ml de lapte
  • 8 linguri de ulei
  • 4 linguri de pudră de cacao
  • 200 g de zahăr
  • 250 g de făină
  • 3 lingurițe de zahăr pudră
  • un pliculeț de praf de copt
  • 250 g de cireșe
  • 50 g de ciocolată
  • 550 ml de smântână
  • frișcă lichidă

tort cu ciocolata si cirese
Tort cu ciocolată și cireșe[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

tort cu ciocolata
Tort cu ciocolată și cireșe[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga ouăle și zahărul, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel sau a unui mixer până când se vor omogeniza împreună iar zahărul se va mai topi. Abia apoi turnam în compoziția noastră și laptele și uleiul și amestecăm bine pentru a se omogeniza și aceste ingrediente. Adăugăm apoi treptat făina pe care am cerut o în prealabil, împreună cu pudra de cacao și pliculețul de praf de copt. Acum tot ce trebuie să facem este să amestecăm foarte bine în aceste ingrediente cu telul sau cu mixerul până când vom obține aluatul dorit pentru blat.
  • Acum vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, rotunde cu pereții detașabili, în care așezăm hârtie de copt apoi turnam aluatul nostru preparat. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C timp de aproximativ 45 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom blatul din tavă și îl vom lăsa să se răcească deoparte.

retete pentru desert
Tort cu ciocolată și cireșe[Sursa foto: freepik]

  • In acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm un bol de dimensiuni mai mari în care sa adăugăm smântâna, alături de frișca lichidă, ingrediente pe care le vom amesteca până când compoziția va deveni mai groasă. Abia apoi adăugăm și zahărul pudră și amestecăm în continuare pentru a obține o cremă cât mai densă cu putință.
  • Imediat apoi, este nevoie să tăiem blatul în 3 părți cât se poate de egale, iar în cazul în care vă doriți puteți chiar să însiropați blatul cu un amestec din apă și zahăr pudră. Așezăm prima parte de blat pe un platou de dimensiuni mai mari, peste care așezăm și primul strat de cremă din compoziția preparată, apoi din loc în loc înfigem și câteva cireșe în funcție de preferință și netezind suprafața cu ajutorul unei spatule. Adăugăm apoi și al 2-lea blat, ulterior și a 2-a parte de cremă, mai adăugăm câteva cireșe după preferințe și nu în ultimul rând așezăm și ultima parte de blat, peste care vom turna și ciocolata pe care am topit-o în prealabil, apoi decorăm tortul exact așa cum ne dorim.
  • După acest pas, tortul se introduce în frigider timp de cel puțin 2 ore, iar după acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Tort cu ciocolată și cireșe[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ruladă de pui cu spanac. Cea mai suculentă și gustoasă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies