Paula Chirilă a dezvăluit cum prepară musacaua cu dovlecei.
Paula Chirilă a dezvăluit rețeta care a ajutat-o pe ea să evite cartofii în dietă, astfel că a reinterpretat musacauna.
Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru rețeta Paulei Chirilă
Paula Chirilă a dezvăluit cum reușește să prepare musacaua cu dovlecei, sos de roșii și amestec de carne, perfectă pentru perioada în care a ținut dietă și a înlocuit cartofii.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro
Ingrediente:
- Carne tocată
- Dovlecei
- Ceapă
- Sare
- Ulei
- Sos de roșii mozzarella
- Ouă
- Usturoi granulat
„Am gătit o musaca foarte ușoară. E musacaua familiei și spun asta pentru că este un derivat din musacaua cu straturi de cartofi și acel sos de carne. Am găsit soluția asta atunci când am ținut un soi de dietă și nu trebuia să mănânc cartofi. A trebuit să înlocuiesc cartofii cu dovlecel și a ieșit ceva foarte bun. I-am adăugat ceva pentru prima oară. Am pus ceapa la călit, după care am pus cam un kg de carne de vită și porc în amestec, am călit-o puțin, am perpelit-o în ulei, după care am adăugat sare, piper și un pic de usturoi granulat. Pentru că am pus o cană de apă și a scăzut, a venit momentul să pun un pic de suc de roșii, după care așez musacaua în tavă și o pun la cuptor. O fac cu dovlecei feliuțe, pentru că așa ne place nouă.”, a spus Paula Chirilă.
Cum prepară Paula Chirilă acest tip de musaca
Musacaua preparată de actriță este după același stil al celei clasice, doar că înlocuiește straturile de cartofi cu straturi de dovlecei, după care adaugă carnea, mozzarella, completând cu straturile până la umplerea tăvii.