Cum să îți faci scrub de buze acasă. Top 3 rețete preferate de exfoliant pentru buze

Cum să îți faci scrub de buze acasă. Top 3 rețete preferate de exfoliant pentru buze
Cum să îți faci scrub de buze acasă

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre scrubul de buze!

Scrubul de buze nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire a femeilor. Acesta nu doar curăță și netezește buzele, ci hidratează și hrănește pielea datorită unturilor sau uleiurilor naturale din el. Scruburile de buze diferă, deoarece sunt concepute special pentru pielea sensibilă de pe buze. Află din rândurile următoare cum îți poți face propriul exfoliant de buze ușor și rapid, cu doar câteva ingrediente naturale!

Cum să îți faci exfoliant de buze acasă

Cum să îți faci scrub de buze acasă[Sursa foto: freepik]

Scrubul de buze este un ajutor de nădejde pentru femeile care se confruntă cu piele uscată și descuamată de pe buze. Pe lângă balsamul de buze care trebuie folosit zi de zi, exfoliantul ar trebui să fie pasul de dinainte pentru pregătirea buzelor.

Citește și: Ghidul complet pentru alegerea rujului perfect. Cum să aflăm nuanța și textura ideală pentru buzele noastre

Scrub de buze cu ulei de cocos

Cum să îți faci scrub de buze acasă[Sursa foto: freepik]

Uleiul de cocos este ideal pentru femeile cu buzele uscate și crăpate deoarece oferă umiditate naturală a buzelor, iar zahărul adăugat va exfolia pielea și va curăța impuritățile din pori, lăsând pielea catifelată și revigorată. Pentru a obține scrub de buze cu ulei de cocos, ai nevoie de:

  • 2 linguri zahăr, preferabil organic, zahărul alb sau brun va funcționa în această rețetă
  • 1 linguriță ulei de cocos nerafinat
  • 1/2 linguriță ulei de migdale dulci
  • 5 picături ulei esențial de levănțică

Mod de preparare:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Tot ce trebuie să faci este să adaugi toate ingredientele menționate mai sus într-un bol mic de sticlă. Ulterior, trebuie să amesteci, preferabil cu o furculiță, până în momentul în care ingredientele se combină. Mai apoi, scrubul de buze obținut se depozitează într-un recipient mic etanș la aer sau într-un borcan de sticlă.

Citește și: Care este diferența dintre ruj și gloss. Alege cu înțelepciune pentru un zâmbet plin de glamour!

Scrub de buze cu miere

Cum să îți faci scrub de buze acasă[Sursa foto: freepik]

De asemenea, un alt ingredient care va face minuni este mierea care, din fericire, este regăsită în orice cămară. Aceasta oferă multe beneficii pielii datorită proprietăților sale antibacteriene și, totodată, menține umiditatea buzelor.

Astfel, mierea locală crudă este cea mai bună opțiune, însă dacă nu găsiți, puteți folosi orice alt tip de miere. Pentru a obține scrub de buze cu miere, ai nevoie de:

  • 2 linguri de zahăr organic
  • 1 linguriță de miere crudă
  • 1/2 linguriță ulei de jojoba
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 5 picături ulei esențial de mentă

Mod de preparare:

Tot ce trebuie să faci este să adaugi fiecare ingredient într-un bol mic de sticlă și să amesteci cu o furculiță până când sunt bine combinate. Ulterior, scrubul trebuie depozitat într-un recipient mic etanș la aer sau într-un borcan de sticlă.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Scrub de buze cu zahăr brun

Cum să îți faci scrub de buze acasă[Sursa foto: freepik]

Zahărul brun organic este un excelent exfoliant pentru buze, deoarece este mai puțin abraziv decât zahărul alb, făcându-l o opțiune mai bună pentru femeile cu piele sensibilă. Astfel, cu ajutorul acestui scrub, vei avea buze incredibil de moi și hidratate. Pentru a obține scrub de buze cu zahăr brun, ai nevoie de:

  • 2 linguri zahăr brun, preferabil organic
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 5 picături ulei esențial de mușețel

Mod de preparare:

Tot ce trebuie să faci este să amesteci zahărul brun, o linguriță de ulei de măsline și 5 picături de ulei esențial de mușețel într-un bol mic de sticlă. Ulterior, trebuie să zdrobești cu o furculiță și să amesteci până când toate ingredientele sunt bine combinate. La final, depozitează compoziția într-un recipient mic etanș la aer sau într-un borcan de sticlă.

Cum să îți faci scrub de buze acasă[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Când devin genele false un pericol pentru ochi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies