Tarta cu mere, rețeta pentru un desert delicios a lui chef Joseph Hadad. “Apa ajută zahărul să nu capete un gust amar!”

Tarta cu mere, rețeta pentru un desert delicios a lui chef Joseph Hadad. “Apa ajută zahărul să nu capete un gust amar!”
Tarta cu mere, rețeta pentru un desert delicios a lui chef Joseph Hadad. “Apa ajută zahărul să nu capete un gust amar!”

Chef Joseph Hadad a dezvăluit rețeta de tartă cu mere, perfectă pentru cei care vor să pregătească un desert delicios.

Chef Joseph Hadad a obișnuit deja pe rețelele de socializare cu faptul că împarte dintre cele mai delicioase rețete cu urmăritorii săi. Ba mai mult, interacționează cu toți cei care vor să le pregătească și oferă sfaturi utile atunci când vine vorba de gătit. Acesta a împărtășit cum prepară tarta cu mere și care sunt ingredientele de care are nevoie pentru acest desert.

Ingrediente:

  • 130 g zahar
  • 30 ml apa
  • 55 g unt
  • 3 mere
  • 1 bucata foietaj
  • suc de lamaie (optional)

Cum pregătește chef Joseph Hadad tarta cu mere

Citește și: „Poate fi ținut la frigider până la 10 zile și 1-2 luni la congelator.” Rețeta de sos pesto cu spanac, urzici și migdale a lui chef Joseph Hadad!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: „Serviți cald cu parmezan ras deasupra.” Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad

După ce a lăsat lista cu toate ingredientele necesare, chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, care este ordinea în care pune ingredientele, cât de important este ca merele să fie caramelizate și cât timp trebuie să stea acestea la foc.

Chef Joseph Hadad a oferit și câteva sfaturi utile și cum poate fi temperat gustul dulce din desert.

" Coaceți merele și puneți-le în apă cu lămâie. După aceea, tăiați-le în felii medii. Topiți zahărul și, când marginile încep să se caramelizeze, adăugați apa și rotiți tigaia până când zahărul se topește și se amestecă cu apa. După ce zahărul începe să se caramelizeze, adăugați untul.

Se amestecă constant până se spumează, aproximativ 1-2 minute. Scoateți din căldură și așteptați 1 minut pentru ca spuma să dispară, apoi adăugați feliile de mere de jur împrejur. Puneți tigaia înapoi pe foc și gătiți merele timp de 7-10 minute (sucul trebuie să se evapore). Scoateți din căldură și așezați patiserie, înțepată cu o furculiță, peste mere și apăsați marginile pentru a acoperi bine merele. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180C timp de 35 de minute.
Serviți cald cu puțină înghețată de vanilie și condimentați cu puțină sare și piper deasupra. SFATURI: apa ajută zahărul să nu capete un gust amar în timpul procesului de caramelizare. Sarea temperează dulceața zahărului, iar mărul merge bine cu piperul, ceea ce îi conferă o aromă mai intensă.",
a scris chef Joseph Hadad.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

„Poate fi ținut la frigider până la 10 zile și 1-2 luni la congelator!” Rețeta de sos pesto cu spanac, urzici și migdale a lui chef Joseph Hadad!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies