Ce se întâmplă dacă ai o poșetă prea grea. 5 lucruri pe care să le lași acasă

Ce se întâmplă dacă ai o poșetă prea grea. 5 lucruri pe care să le lași acasă
Ce se întâmplă dacă ai o poșetă prea grea. 5 lucruri pe care să le lași acasă

Cele mai multe femei iubesc poșetele mari, pentru că sunt utile și le oferă spațiu suficient pentru toate articolele pe care le consideră esențiale la o simplă ieșire în oraș.

Numai că de cele mai multe ori avem tendința de a pune în geantă și lucruri care nu sunt chiar atât de importante, dar le luăm la noi oricum, pentru simplul motiv că avem loc. Așa se face că purtăm pe umăr câteva kilograme fără să ne gândim că acest lucru are efecte negative asupra organismului. Pe lângă disconfortul simțit pe moment, pe termen lung pot apărea simptome neplăcute.

Ideal ar fi să optimizăm cât mai mult conținutul unei genți, să evaluăm atent utilitatea fiecărui obiect, să apelăm la produse disposable pe care să le putem arunca la coș după ce le-am consumat, așa cum sunt țigările electronice de unică folosință. Poate că ți se pare că un dispozitiv de vapat este o cantitate neglijabilă, însă el se adaugă la ce mai ai în geantă.

Iată ce se întâmplă dacă ai o poșetă prea grea și ce lucruri ar trebui să fie lăsate acasă:

Dureri de umeri și de spate

Purtând pe umăr o geantă care cântărește chiar și două kilograme, mușchii umărului sunt forțați să susțină greutatea. De asemenea, umărul pe care este purtată geanta va fi ușor ridicat, iar această postură afectează și mușchii spatelui, care vor obosi și vor prezenta spasme. Apar durerile, dar în timp poate fi afectată și poziția coloanei.

Modificarea mersului

Geanta poate modifica mersul natural, pentru că se schimbă centrul de greutate.

Scolioză

Este o deviație a coloanei vertebrale, care produce asimetrii ale umerilor și omoplaților, curbarea coloanei vertebrale și dureri puternice, potrivit Webmd.com. Cauzele acestei afecțiuni sunt multiple, însă poate fi provocată și de obiceiul de a purta o poșetă prea grea.

5 lucruri pe care să le lași acasă

Femeile își pun în poșetă multe lucruri care, la prima vedere, par utile, dar în realitate ajung să le folosească foarte rar sau chiar deloc, astfel că ele ar trebui lăsate acasă. Iată 5 exemple:

  •  Antiperspirant
  •  Parfum
  •  Instrumente de scris
  •  Agendă
  •  Sticla cu apă.


Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies