7 semne că ai nevoie de vindecare emoțională

7 semne că ai nevoie de vindecare emoțională
7 semne că ai nevoie de vindecare emoțională

Iată semnele care îți arată că ai nevoie de vindecare emoțională.

Vindecare emoțională este procesul prin care îți vindeci sufletul de toate rănile acumulate de-a lungul timpului, traumele prin care ai trecut, blocajele care te-au afectat, iar tot acest proces te va ajuta să îți recapeți încrederea în tine și să nu fii temător în legătură cu anumite aspecte ce țin de viața ta. Anumite lucruri din trecutul tău îți pot afecta starea de bine și calitatea vieții, iar vindecarea emoțională este esențială pentru a te bucura nu doar de o sănătate psihică, ci și de cea fizică, deoarece toate emoțiile se răsfrâng și asupra corpului nostru.

Iată 7 semne care îți pot indica faptul că ai nevoie de vindecare emoțională și că trebuie să faci acest lucru cât mai rapid cu putință.

Te simți epuizat fizic și emoțional

Citește și: Ghidul pentru Vindecarea Inimii: Cum să Treci cu Brio peste o Despărțire

La ce semne trebuie să fii atent atunci când ai nevoie de vindecare emoțională?
La ce semne trebuie să fii atent atunci când ai nevoie de vindecare emoțională?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum îți dai seama că te îndrepți spre burnout. 3 semne la care să fii atentă

Unul dintre cele mai evidente semne că ai nevoie de vindecare emoțională este senzația de oboseală cronică pe care o simți, indiferent de câte ore de somn ai avea pe noapte sau de activitatea pe care o desfășori. Te simți copleșită de grijile cotidiene și entuziasmul pe care îl aveai în alte zile îți lipsește cu desăvârșire. Până și cele mai dragi lucruri din trecutul tău te obosesc acum, iar ieșirile cu prietenii sau cumpărăturile pe care le făceai în mod obișnuit te pot obosi sau îți pot cauza motive de stres neexplicate.

Atunci când desfășoari activități  la care trebuie să-ți pui mintea la contribuție, observi că gândirea ta devine din ce în ce mai lentă și nu nu te poți concentra așa cum o făceai până acum.

Nu îți mai respecți limitele personale

La ce semne trebuie să fii atent atunci când ai nevoie de vindecare emoțională?
La ce semne trebuie să fii atent atunci când ai nevoie de vindecare emoțională?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Un lucru la care ar trebui să fii atent este în momentul în care nu-ți mai asculți nevoile și dorințele tale și te axezi doar pe lucrurile cerute în jurul tău.

Uiți să te pui pe primul plan și eviți să mai faci lucruri pentru tine, asta pentru că nu ai curajul să îți impui acele limite clare în relațiile cu cei din jur și permiți ca alții să-ți invadează spațiul personal sau să aleagă în anumite situații în defavoarea ta.

Te simți blocat mereu în trecut

Un alt semn că ai nevoie de vindecare emoțională este incapacitatea de a trece peste experiențele dureroase din trecut și peste faptul că nu poți să accepți că asupra lor nu mai poți interveni sub nicio formă.

Cea mai bună metodă de a te vindeca este să accepți ceea ce s-a întâmplat și să fii conștient că anumite lucruri sunt ireversibile, însă în momentul în care conștientizezi că ceva din trecutul tău nu îți dă pace și nu reușești să îți asumi acele lucruri, trebuie să-ți pui câteva semne de întrebare și să vezi ce anume poți vindeca la tine pentru a nu lăsa umbra în prezentul și viitorul tău.

Ai dureri fizice pe care nu le poți explica

La ce semne trebuie să fii atent atunci când ai nevoie de vindecare emoțională?
La ce semne trebuie să fii atent atunci când ai nevoie de vindecare emoțională?[Sursa foto: freepik]

Un alt semn de vindecare emoțională vine și atunci când te confrunți cu simptome fizice inexplicabile, care nu au o cauză medicală evidentă, dar ele sunt legate, fără să-ți dai seama, de starea ta emoțională. Durerile de cap, de stomac, de spate, palpitațiile, insomniile, anumite alergii sau infecții, toate acestea spun ceva despre tine și despre ceea ce nu dorești să accepți în prezentul tău.Fiecare

emoție este asociată organelor tale, iar aceasta, simțită la intensitate mai mare, pot pune stăpânire și pe emoțiile pe care tu le ai de zi cu zi.

Ai o imagine negativă despre tine

La ce semne trebuie să fii atent atunci când ai nevoie de vindecare emoțională?
La ce semne trebuie să fii atent atunci când ai nevoie de vindecare emoțională?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ceea ce ar trebui să stârnească un semn de întrebare este în momentul în care ai ajuns la concluzia că nu te iubești și nu te apreciezi la adevărata valoare, ci de critici sau te judeci constant, indiferent de lucrurile pe care le faci. Ai o stimă de sine scăzută, te compari adesea cu alte persoane și te simți inferior, ori refuzi sarcini importante deoarece crezi că nu ești în stare să le duci la bun sfârșit. Imaginea negativă despre tine și felul în care te compari de fiecare dată cu alte persoane, poate spune faptul că o anumită traumă din trecutul tău nu a fost vindecată și că ai nevoie să descoperi care este cauza.

Eviți mereu să îți exprimi emoțiile sau gândurile

Semne că ai nevoie de vindecare emoțională
Semne că ai nevoie de vindecare emoțională[Sursa foto: freepik]

Un alt semn care îți arată că ai nevoie de vindecare emoțională este faptul că nu îți permiți să simți sau să-ți exteriorizezi emoțiile, ți le reprimi sau ignori de teama de a nu stârnit reacții evidente din partea celor din jur. Eviți să îți arăți emoțiile  la anumite situații de teama de a nu pierde ceva ce ai obținut, ori nu ceri ajutorul în momentul în care ești vizibil afectat de o situație, deoarece nu știi cum poți gestiona tot cumulul de sentimente din tine. De multe ori, persoanele care au nevoie de vindecare emoțională simt o slăbiciune sau o piedică în momentul în care vor să-și exteriorizeze gândurile și emoțiile cu care se confruntă.

Nu te simți împlinit și fericit cu nimic din jurul tău

Semne că ai nevoie de vindecare emoțională
Semne că ai nevoie de vindecare emoțională[Sursa foto: freepik]

Poate cel mai important dintre semne este că nu te simți împlinit și fericit cu nimic din jurul tău. Serviciul nu te mai satisface, iar nici în familie simți că nu mai găsești sprijinul pe care contai odată. Te simți gol, ceva îți lipsește de fiecare dată, iar o frustrare sau nemulțumire permanentă se răsfrânge asupra tuturor lucrurilor din jur. Nici obiceiurile care îți făceau plăcere până acum nu te mai satisfac și eviți, încet- încet, anumite lucruri din viața ta care până acum erau evidente. Dacă regăsești aceste semne și la tine, atunci cu siguranță ai nevoie de o vindecare emoțională, astfel că trebuie să-ți revizuiești viața și modul în care tu te raportezi la ea. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să nu te gândești prea mult într-o relație. Top 10 moduri eficiente

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies