8 lucruri pe care să le faci pentru a-ți reseta viața

8 lucruri pe care să le faci pentru a-ți reseta viața
8 lucruri pe care să le faci pentru a-ți reseta viața

Iată 8 lucruri pe care le poți face pentru a-ți reseta viața.

Viața este plină de provocări, schimbări și multe oportunități, însă uneori simțim că ceva ne trage înapoi, ne simțim blocați sau nemulțumiți de situația noastră actuală. Alteori ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții, să ne dezvoltăm mult mai mult pe plan personal și profesional și să atingem obiective noi. Schimbarea începe de fiecare dată de undeva, așa că poți să începi prin a face lucruri mărunte pentru a-ți recăpăta energia.

Iată lucrurile pe care le poți face pentru a-ți reseta viață.

Fă-ți curățenie în spațiul fizic și mental

Citește și: 7 semne că ai nevoie de vindecare emoțională

Iată cum îți poți reseta viața în 8 pași
Iată cum îți poți reseta viața în 8 pași[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să îl uiți după o despărțire

Unul dintre primii pași în resetarea vieții este să scapi de tot ce nu-ți mai folosește, îți adduce aminte de trecut, ori de anumite momente triste din viața ta.

Începe prin a-ți face ordine în casă, în biroul tău, pune totul în așa fel încât să găsești cu ușurință, iar ordinea din jurul tău să-ți fie, totodată, ordine și în minte. Aruncă sau donează lucrurile de care nu mai ai nevoie și organizează toate documentele, notează pe agendă toate sarcinile importante și eliberează mai mult spațiu pentru a-l folosi în momentele de relaxare.

Stabilește-ți o direcție clară

Iată cum îți poți reseta viața în 8 pași
Iată cum îți poți reseta viața în 8 pași[Sursa foto: freepik]

Foarte multe persoane nu au o direcție clară și nu știu exact ce anume își doresc să realizeze pe o perioadă lungă sau scurtă de timp. Astfel, schimbarea începe de la momentul în care îți stabilești o direcție, pornind de la ceea ce-ți place să faci și îți aduce satisfacție, fie că este în viața personală sau în cea profesională. Scrie pe o foaie de hârtie sau într-un jurnal toate răspunsurile la aceste întrebări și fă o listă cu obiectivele tale pe termen scurt.

Acolo unde îți dorești să modifici ceva, observă care este calea cea mai bună pentru tine pentru a ajunge la lucrul dorit. Asigură-te că obiectivele tale sunt specifice, realiste, realizabile și semnificative pentru viața ta, iar cel mai important, stabilește și o limită de timp în care pot fi îndeplinite toate aceste lucruri.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Fă-ți un ritual zilnic

Fă-ți un ritual zilnic prin care să-ți poți reseta viața și care să te ajute să începi sau să încheie ziua într-un mod pozitiv. Un ritual zilnic poate include mai multe activități pe care să le faci atunci când prinzi câteva momente libere, iar acest lucru se poate referi la mișcare, meditație, să scrii anumite povești sau poezii, să asculți melodia preferată, să faci cumpărăturile de care ai nevoie, să ieși într-un loc în care îți aduce plăcere sau să citești ceva inspirațional.

Îți poți stabili în fiecare zi o activitate pe care să o realizezi, astfel că te poate scoate și din rutina.

Îngrijește-ți corpul și sufletul

Atunci când vrei să îți resetezi viața, trebuie să ai grijă și la sănătatea ta fizică și emoțională, corpul și sufletul fiind strâns legate și se influențează reciproc. Dacă starea ta fizică nu este una bună, atunci nici sufletul tău nu se va simți bine, iar dacă tu nu te accepți și nu te iubești în pielea ta, atunci nu vei avea aceeași încredere și optimism

ca alte persoane din jurul tău. Dacă te simți bine în sufletul și în corpul tău, vei avea mai multă armonie, pace și iubire, astfel că trebuie să încerci prin lucruri mărunte să te îngrijești de cele două și să găsești soluțiile potrivite pentru necesitățile tale dintr-o anumită zi.

Învață ceva nou

Iată cum îți poți reseta viața în 8 pași
Iată cum îți poți reseta viața în 8 pași[Sursa foto: freepik]

Se spune că toată viața învățăm, iar acest lucru este benefic și atunci când vrem să ne resetam cu totul. Învățarea stimulează creierul, dezvoltă abilitățile și îmbogățește cunoștințele, astfel fie apare dorința de a învăța ceva nou pentru locul de muncă, fie că îți dorești să te apuci de cursuri spre o altă zonă, disciplină științifică, în materie de știință, o meserie sau un hobby, te poți folosi de numeroase resurse online, cărți, cursuri sau tutoriale de la care să înveți ceva nou și să fii mândru că ți-ai folosit timpul liber spre a dezvolta în tine.

Citește și: Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi- kanald.ro

Citește și: Mesajul cutremurător al lui David înainte să se arunce de la etaj, după ce s-a despărțit de iubită- stirilekanald.ro

Provoacă-te zilnic să faci lucruri noi

Iată cum îți poți reseta viața în 8 pași
Iată cum îți poți reseta viața în 8 pași[Sursa foto: freepik]

Dacă dorești să-ți resetezi viața nu trebuie să faci mereu aceleași lucruri, care să devină rutină plictisitoare și în care să simți că nu mai ai cale de ieșire. Sparge rutina și încearcă să te redescoperi și să nu pierzi din vedere ceea ce te face cu adevărat fericit. Încearcă să faci ceva ce nu ai mai făcut până acum și de care ți-a fost frică de fiecare dată, să mergi la cursuri de dans, să mergi la sală, să te apuci de sporturi extreme sau să porți ceva la care nu ai avut curajul până acum să apelezi.

Conectează-te cu oamenii care contează

8 lucruri pe care să le faci pentru a-ți reseta viața
8 lucruri pe care să le faci pentru a-ți reseta viața[Sursa foto: freepik]

Este foarte important ca în momentul în care vrei să ai cea mai bună relație cu tine, să-ți îmbunătățești relațiile cu cei din jur, deoarece aveți nevoie de afecțiune, comunicare, sprijin și apartenență, însă în toată această perioadă sunteți conștienți că aveți nevoie în viața voastră de relații sănătoase care vă poate aduce bucurie. Astfel, faceți o revizuire a oamenilor din jurul vostru și conectați-vă cu cei care contează cu adevărat.

Fă ceva bun pentru ceilalți

8 lucruri pe care să le faci pentru a-ți reseta viața
8 lucruri pe care să le faci pentru a-ți reseta viața[Sursa foto: freepik]

Poți face un lucru simplu pentru a-ți reseta viața, acela de a aduce bucurie celui de lângă tine printr-un gest care aduce multe beneficii, atât ție, cât și celor din jurul tău. Când faci un lucru bun pentru ceilalți, te simți util, te simți mai valoros, mai fericiț și mai împlinit, deoarece, datorită ție, lumea se poate schimba și poate fi puțin câte puțin mai bună. Iată sfaturile de care ai nevoie dacă dorești să-ți resetezi viața și să începi să faci o schimbare importantă asupra prezentului tău. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să îl uiți după o despărțire

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Folclorul românesc, zdruncinat de hora acuzațiilor. Atacul furibund: "A început să mă blesteme, să mă înjure, să mă jignească". Ce au de împărțit Elena Merișoreanu și Claudia Ghițulescu

Când s-a produs ruptura dintre Adriana Bahmuțeanu și mama ei și unde și-a cerut prima dată iertare față de tatăl său. “Până nu vindeci asta, nu ai cum ca tu să ai o relație de cuplu fericită”

Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi

„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului


Cookies