Ziua pământului are loc pe 22 aprilie. Insă știați cum este sărbătorită aceasta?
Aflați din rândurile următoare, de ce pe data de 22 aprilie este sărbătorită ziua pământului, cum este aceasta sărbătorită mai exact, dar și cei mai puteți afla de fapt despre această zi.
De ce 22 aprilie este Ziua Pământului
Ziua Pământului este o sărbătoare globală care se concentrează pe creșterea conștientizării și protejarea mediului înconjurător.
Deteriorarea condițiilor de mediu din Statele Unite l-a preocupat pe senatorul Gaylord Nelson. Apoi, în ianuarie 1969, el și alți oameni au văzut efectele devastatoare ale unei scurgeri masive de petrol din Santa Barbara, California.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Până la sfârșitul anului 1970, prima Zi a Pământului a condus la înființarea Agenției pentru Protecția Mediului din Statele Unite și la adoptarea primelor legi de mediu,
cum ar fi Legea Națională de Educație a Mediului, Legea Securității și Sănătății în Muncă și Legea privind puritatea apei și aerului. De aceea, Ziua Pământului a fost organizată pentru a sensibiliza publicul cu privire la problemele de mediu și pentru a susține eforturile de conservare și protejare a naturii.Cum este sărbătorită Ziua Pământului în 2024
- Curățenia mediului: participă la o acțiune de curățenie în comunitatea ta sau organizează una. Este posibil să cureți plaje, parcuri, păduri sau zone metropolitane. Este o modalitate excelentă de a preveni poluarea și de a îmbunătăți aspectul mediului înconjurător.
- Plantare de arbori: plantează arbori sau plante indigene într-un spațiu verde în apropierea ta. Arborii mențin biodiversitatea, reduc poluarea și purifică aerul.
- Economisiți energie: modul în care producem energie are un impact semnificativ asupra Terrei. Prin urmare, în această Zi a Pământului, luați măsuri pentru a economisi energie și pentru a ajuta la salvarea Pământului.
- Voluntar pentru a ajuta la salvarea Pământului: căutați activități de Ziua Pământului în regiunea dvs. Puteți participa la mitinguri de conștientizare, la curățenie pe o plajă, într-o pădure sau la alte activități de grup.
Alte curiozități despre Ziua Pământului
- Prima Zi a Pământului a avut o mulțime de succes. Aceasta a dus la o serie de acțiuni pentru a proteja natură. Unele dintre ele au inclus: Legea privind aerul curat, Legea privind speciile pe cale de dispariție, Legea privind îmbunătățirea calității apei, Legea privind controlul substanțelor etc.
- În plus față de sărbătoarea Ziua Pământului, există și Ora Pământului, o campanie globală care încurajează oamenii să stingă luminile timp de o oră pentru a demonstra solidaritate cu mediul înconjurător. În ultima sâmbătă din martie, are loc un eveniment în fiecare an la care oamenii sunt invitați să-și exprime susținerea pentru eforturile de combatere a schimbărilor climatice.
- În 2009, Organizația Națiunilor Unite a numit evenimentul Ziua Internațională a Mamei Pământ, în ciuda faptului că este de obicei cunoscut sub numele de Ziua Pământului.
Evenimentul Ziua Pământului a început în Statele Unite ale Americii, dar a devenit popular în întreaga lume în 1990. Evenimentul a atras două sute de milioane de persoane din peste 141 de națiuni.