Prăjitură cu caramel și arahide se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură cu caramel și arahide.
Rețetă de Prăjitură cu caramel și arahide
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: 5 rețete delicioase de sosuri cu ulei de măsline pe care trebuie să le încercați
Timp de preparare- o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 100 g de făină
- Un pliculeț de praf de copt
- 150 g de unt
- 5 ouă
- 150 g de zahăr
- o esență de vanilie
ingrediente pentru cremă
- o cutie de lapte condensat caramelizat
- 100 g de unt
ingrediente pentru decor
- arahide mărunțite
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să aduceți un bol de dimensiuni mai mari în care să adăugați făina, pliculețul de praf de copt, dar și un praf de sare după gust.
- Separat, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga ouăle, zahărul și esența de vanilie, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când compoziția se va albi la culoare și își va tripla volumul.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom pune untul pe care îl vom introduce la cuptorul cu microunde, pentru a se topi. Și untul răcit puțin se va încorpora în crema de ouă foarte bine cu mixerul, apoi acest amestec se va pune în cel de făină și vom amesteca mixerul la viteză mică până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
- Acum vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, pe care vom așeza hârtie de copt peste care vom adăuga apoi compoziția preparată. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 150°C, timp de aproximativ 20 de minute sau până când trece de testul scobitorii. După acest pas, scoatem tava din cuptor, ulterior și blatul din tavă și așteptăm să se răcească puțin.
- Imediat apoi, începem să îl tăiem în 3 fâșii cât se poate de egale, astfel încât să obținem 3 bucăți de blat.
- Intre timp vom pune untul și laptele condensat caramelizat într-un bol pe care îl vom încălzi pe baie de aburi, până când vom obține o cremă omogenă, ulterior se ia de pe foc și se lasă la răcit. Putem măcina acum sau rupe în bucăți și arahidele pentru decor.
- Pe un platou de dimensiuni mai mari vom așeza o primă parte din blat, peste care vom trece cu 1/4 din cantitatea de cremă, apoi vom așeza a 2-a parte de blat și tot așa până când terminăm bucățile de blat și toată crema. Desertul se va decora cu arahide mărunțite deasupra.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit imediat ce desertul va mai sta la frigider cel puțin o oră. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.