Cine este Camelia Potec. “A fost un an de excepţie.”

Camelia Potec
Camelia Potec

Află din rândurile următoare cine este Camelia Potec.

Iată cine este Camelia Potec, cea care a câștigat Mare Nostrum în 2004.

Cine este Camelia Potec

Citește și: „A aflat de față cu toți, cu toată familia la masă. A rămas surprins. Nu i-a venit să creadă” Cum și-a anunțat Camelia Potec soțul că este însărcinată. Înotătoarea a ținut totul secret

Camelia Potec
Camelia Potec[Sursa foto: Facebook]

Citește și: „E o mare bucurie, mai ales că vine după vârsta de 40 de ani. Nu mă gândeam că aș putea avea un bebeluș după 40 de ani.” Camelia Potec, însărcinată pentru a doua oară!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Camelia Potec, născută la data de 19 februarie 1982, este o înotătoare română, care a câștigat medalia de aur la proba feminină de 200 m liber la Jocurile Olimpice de vară din 2004. A început înotul de performanță la Liceul cu Program Sportiv din Brăila, iar multipla campioană națională de junioare de la acea vreme s-a afirmat în premieră pe plan internațional în 1995. În 1996 a obținut trei medalii de bronz la 100, 200 și 400 m liber, iar un an mai târziu, la toate cele trei probe a obținut medalia de aur.

În 1997, Camelia Potec a participat și la CE de seniori de Sevilla, unde a obținut medalia de bronz. În 1999 au venit și primele medalii de aur în competiția seniorilor, la 200 și 400 m liber. Este membru în Biroul Executiv al Ligii Europene de natație, iar din 2016 membru în Comisia Sportivilor în cadrul Federației Internaționale de Natație. Din anul 2013 este și membru în Comisia Tehnică de înot.

Aceasta a devenit cel mai tânăr președintele de fererație sportivă națională, în anul 2013 și a reușit să doboare de 11 ori recordul național la diferite probe, stabilind un nou record european în anul 2010, în cadrul campionatelor naționale ale Franței în proba de 1500 m liber. În 2012 s-a retras în activitatea competițională, iar pe data de 31 octombrie 2013 a fost aleasă în funcția de președinte al Federației Române de natație și Pentatlon modern, devenind cel mai tânăr președinte de federație din România.

Aceasta s-a născut în Brăila și a învățat să înoate în Dunăre. Cât despre cele mai importante lecții de înot, acestea au venit chiar de la tatăl ei, Grigore Potec, care s-a stins fulgerător din viață în urmă cu doi ani. Acesta a reușit să-I fie alături, atât în plan sportiv, cât și în cel al formării ca om, astfel că în zilele noastre se poate declara un om împlinit, deoarece i-au fost recunoscute toate performanțele sale în plan sportiv.
Când vine vorba de antrenamente, Doina Sava este cea care i-a fost alături la fiecare pas, iar relația dintre cele două este una specială, fiind pentru ea ca o a doua mamă. În urmă cu doi ani, Camelia Potec a făcut declarații cu privire la cel mai bun an din punct de vedere profesional.

„Pot să spun că, într-adevăr, a fost un an de excepţie, chiar dacă suntem cu toţii obosiţi, extenuaţi, fără prea multă energie.

Considerăm că a fost mult peste obiectivele pe care le aveam şi planul cu care am pornit la începutul anului. Chiar dacă puteam estima majoritatea rezultatelor, este foarte greu să îţi propui nivelul acesta de rezultate şi atât de multe medalii la început, pentru că oricât de bine ai cunoaşte situaţia actuală din lumea din care faci parte, cu siguranţă nu ai cum să ştii ce se întâmplă în alte ţări.
La nivelul acesta, când vorbim de nivel mondial sau european, oricât de bine pregătiţi ar fi sportivii de la noi din ţară, nu ai cum să ştii cât de bine pregătiţi sunt ceilalţi, chiar dacă îi urmăreşti îndeaproape şi îi vezi la alte competiţii la care participă, înaintea marilor competiţii din an. Deci, am fost un pic mai realişti şi am pus nişte obiective medii, să zic aşa. Chiar dacă am avut ca obiectiv medalie sau medalii la majoritatea competiţiilor, având în vedere că a fost un număr maxim de medalii pe care putem să-l luăm, majoritatea au fost chiar de de aur, lucru care ne dă speranţe pentru viitor şi pentru următorii ani în care aceşti sportivi îşi vor reprezenta ţara. Vom încerca să le oferim tot ce au nevoie pentru a reuşi să rămână pe acest drum ascendent în performanţă“,
a spus campioana olimpică din 2004, în urmă cu doi ani.

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Cum arată viața personală a Cameliei Potec

Camelia Potec
Camelia Potec[Sursa foto: Facebook]

Camelia Potec  și soțul ei, Sebastian Tudor, formează o familie  frumoasă, iar cei doi au devenit părinți pentru a doua oară anul trecut, însă evenimentul desfășurat pentru botez a fost unul de mare discreție, doar în prezența nașilor, familiei și prietenilor. Aceasta a devenit mamă pentru a doua oară la vârsta de 41 de ani, iar anul trecut a fost anul în care a evitat efortul fizic și s-a recuperat în spital, deoarece s-a confruntat cu probleme de sănătate.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

„E o mare bucurie, mai ales că vine după vârsta de 40 de ani. Nu mă gândeam că aș putea avea un bebeluș după 40 de ani.” Camelia Potec, însărcinată pentru a doua oară!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies