Află din rândurile următoare care este rețeta de dulceață de ardei iute.
Dulceața de ardei iute este un preparat atipic, care îmbină gustul dulce cu cel iute, într-un sos delicios, pe care putem să îl folosim la diverse preparate.
Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic a explicat pentru Trinitas cum putem să preparăm această rețetă.
„ Ea la propriu se numește dulceață de ardei iute. În schimb, el este un sos în toată regula, o garnitură care se servește cu friptură, cartofi prăjiți, la cuptor, cu paste.
Rețeta de dulceață de ardei iute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Chec cu nucă și cacao, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. „Acesta este secretul!”
Ingrediente:
- 2 kg de ardei kapia /gogoșari;
- un litru de oțet;
- 1500 g de zahăr;
- o căpățână de usturoi;
- un kg de ardei iute;
- o linguriță de sare.
Mod de preparare:
Fratele Daniel a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am terminat ardeiul gras de tocat, iar pe cel iute nu o să îl mai tocăm la mână, ci o să-l dăm prin blender. O să punem între timp și oțetul la fiert. Rețeta noastră va avea la bază oțetul. Punem și zahărul. Un kilogram și jumătate la un litru de oțet.
Merge pe foc, ca să dea în fiert. După ce am pus oțetul și cu zahărul la topit, trebuie să adăugăm și usturoiul. Nu îl tocăm foarte mărunt. El o să se vadă foarte bine în dulceață tocat cubulețe. Acasă, când faceți dumneavoastră, să aveți geamul deschis, hota pornită, pentru că oțetul este tare, ardeiul iute este tare. Să lucrați cu mănuși. Dacă nu folosiți mănuși, vă spălați de 5-6 ori, dați cu zeamă de lămâie.