În special atunci când vine vorba despre ouăle vopsite de Paște, vom dori să se păstreze cât mai bine. Însă știați care este temperatura potrivită?
Aflați din rândurile următoare care este temperatura la care trebuie să fie păstrate ouăle fierte, astfel încât să nu se strice.
Gospodinele pregătesc mai multe ouă fierte și înroșite în timpul sărbătorilor Pascale. Metoda de vopsire a ouălor este simplă; cu toate acestea, dacă nu le păstrați în frigider, ar trebui să știți cât de mult rezistă.
Ouăle sunt alimente perisabile, iar data de expirare a acestora depinde de modul în care sunt depozitate. Când vine vorba de prospețime, contează dacă sunt crude sau gătite și dacă au sau nu coajă.
Citește și: Ce cartofi se pun la salata de boeuf. Recomandarea pe care o fac marii bucătari
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Cum să vopsești ouăle de Paște cu bicarbonat de sodiu
Cât rezistă ouăle fierte la temperatura camerei
- Ouăle fierte și curățate ar trebui consumate imediat pentru a fi sigure pentru sănătate.
- Pentru a evita uscarea ouălor decojite, ar trebui să le păstrați într-un recipient ermetic cu un prosop de hârtie umed.
- Ouăle fierte tari curățate trebuie refrigerate cât mai repede posibil și nu trebuie lăsate la temperatura camerei.
- Ouăle fierte tari, decojite sau nedecojite, pot fi păstrate în siguranță la frigider timp de aproximativ o săptămână.
- Obezitatea alimentară cu simptome precum diareea, greața și vărsăturile pot apărea dacă consumați ouă care au stat mai mult de o săptămână.
- Un miros neplăcut poate proveni dintr-un ou fiert tare stricat.
- Dacă gălbenușul unui ou fiert este de culoare gri-verzuie, mulți oameni se sperie.
- Dar acest lucru nu înseamnă întotdeauna că oul este stricat.
- Temperatura și timpul de gătire determină culoarea gălbenușului.
- Gălbenușul devine mai palid și devine apoi gri verzui când ouăle sunt fierte pentru o perioadă lungă de timp.
- Când oul este fiert prea mult, apare această culoare.
La ce temperatură se păstrează ouăle fierte ca să reziste cât mai mult
Chiar înainte de a începe să gătești ouăle, cea mai mare greșeală este să nu le păstrezi la temperatura și locația potrivite. Ouăle ar trebui să fie păstrate în frigider. Cu toate acestea, nici în acest caz nu le poți lăsa să se întâmple.
După aceea, există cel puțin două motive pentru care ar trebui să le depozitezi în caserole sau cofraje speciale. În primul rând, reduceți riscul răspândirii bacteriei dacă sunt infectați cu Salmonela și, în al doilea rând, nu uitați că ouăle, în special ouăle de găină, au coajă poroasă care absoarbă mirosurile.
Din acest motiv, dacă le țineți lângă pește sau fructe de mare, pot absorbi mirosurile acestor alimente. Ia în considerare recomandarea de mai sus dacă nu îți plac ouăle cu gust de pește sau miel.Cât timp rezistă ouăle fierte la frigider
Deoarece bacteriile potențial periculoase cresc mai încet la temperaturi sub 4°C, păstrarea ouălor în frigider ajută la încetinirea creșterii bacteriilor. Amintiți-vă că ouăle trebuie să fie puse în frigider timp de două ore după ce au fost fierte.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.