Iată greșelile pe care le faci înainte să pregătești friptura de miel.
Urmează perioada sărbătorilor de Paște, iar toate bucătăresele se pregătesc pentru preparatele delicioase și carnea de miel. Chef Alexandru Sautner dezvăluie câteva greșeli pe care oamenii le fac înainte să pregătească acest tip de carne, care țin de pregătirea mielului până să fie băgat la cuptor, dar și după ce acesta este scos. O greșeală pe care cheful a evidenția-o este că acest tip de carne nu se spală, ci doar se curăță în interior și exterior, iar pentru ca ea să iasă delicioasă, trebuie să fie marinată cu 12 ore înainte, însă nu cu foarte multe mirodenii.
„5 greșeli când pregătești friptura de miel. În primul rând, carnea de miel nu se spală, se curăță cu ceva textil afară, iar pe interior cu o hârtie și oțet. Pentru mine carnea trebuie să fie marinată cu 12 ore înainte, nici prea multe mirodenii, nici prea multe arome pentru că atunci nu se mai înțelege absolut nimic. La mine este simplu: usturoi, foaie de dafin, rozmarin, cimbrișor, vin alb, vin roșu.
Ce greșeli poți face când bagi carnea de miel la cuptor
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce cartofi se pun la salata de boeuf. Recomandarea pe care o fac marii bucătari
Dacă până aici totul este clar, trebuie să știți că există anumite greșeli pe care le puteți face inclusiv când băgați mielul la cuptor, iar chef Alexandru Sautner le-a evidențiat pe toate. În primul rând, temperatura prea mare la care gătiți carnea o poate face ca aceasta să se ardă la suprafață și să rămână crudă în interior.
O altă greșeală, din spusele bucătarului, ar fi că nu lăsăm carnea să se odihnească cel puțin 20 de minute după ce este scoasă din cuptor.„Temperatura este prea mare, poate din dorința noastră de a găti mai repede, ne e foame, știți cum este când vine Paștele, abia așteptăm să mâncăm, îi dăm temperatura prea mare, atunci riscăm carnea să se ardă pe deasupra și să rămână crudă înăuntru. O scoatem din cuptor și abia așteptăm să o tăiem, că ne este foame sau poftă și o tăiem prea repede. Nu! Carnea trebuie să o lăsăm să se odihnească cel puțin 15-20 de minute să rămână suculentă și după aceea ne apucăm să o tăiem.”,
@alexandrusautner ❗Nu face aceste greșeli dacă vrei să ai cea mai bună friptură de miel anul ăsta. Și fii pe fază, zilele viitoare voi posta și rețeta mea! 🤤 #chefsautner #fripturademiel #paste #miel #greseli ♬ sunet original- Alexandru Sautner