Pandișpan cu stafide. Din ce în ce mai pufos!

retete de gustare

Pandișpan cu stafide

Pandișpanul cu stafide se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pandișpan cu stafide.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos pandișpan cu stafide, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Pandișpan cu stafide

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de cornulețe cu untură și umplutură de gem de prune, nucă și vișine a Annei Lesko. „Nu trebuie să se răcească prea mult, pentru că după nu se mai lipește zahărul pudră.”

Pandișpan cu stafide[Sursa foto: freepik]

Citește și: Vinete cu mozzarella și roșii la cuptor. Gratinarea acestora va duce către un gust deosebit de bun!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

pandispan cu stafide
Pandișpan cu stafide[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Pentru pandișpan:
- 6 ouă, la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 1 linguriță extract de vanilie
- Coaja rasă de la o lămâie
- Un praf de sare

pandispan
Pandișpan cu stafide[Sursa foto: freepik]

Pentru umplutură și decor:
- 150 g stafide, hidratate în apă caldă și scurse
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 50 g zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
- 50 g migdale măcinate
- Zahăr pudră pentru decor

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Pandișpan cu stafide[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pregătirea pandișpanului:
    - Preîncălzește cuptorul la 180°C.
    Unge bine o tavă rotundă de copt cu unt și tapetează-o cu hârtie de copt.
  2. Baterea ouălor:
    - Într-un bol mare, bate ouăle cu un mixer electric la viteză mare până devin spumoase și cresc în volum.
    - Adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi până când compoziția devine groasă și palidă.
  3. Adăugarea aromei:
    - Adaugă extractul de vanilie și coaja rasă de lămâie în compoziția de ouă și amestecă ușor cu o spatulă.
  4. Incorporarea făinii:
    - Cerni făina și sarea peste amestecul de ouă și încorporezi cu grijă folosind o spatulă de silicon sau o lingură de lemn. Ai grijă să nu pierzi aerul din compoziție.
  5. Coacerea pandișpanului:
    - Toarnă compoziția de pandișpan în tava pregătită și nivelează cu o spatulă.
    - Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când pandișpanul este pufos și auriu.
    - Scoate tava din cuptor și lasă pandișpanul să se răcească în tavă timp de câteva minute, apoi transferă-l pe un grătar pentru a se răci complet.
  6. Pregătirea umpluturii și decorului:
    - Într-un bol mare, bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră și esența de vanilie până obții vârfuri moi.
    - Adaugă stafidele hidratate și scurse în smântână și amestecă ușor.
    - Taie pandișpanul răcit în două straturi orizontale folosind un cuțit lung și ascuțit.
    - Așază unul dintre straturi pe un platou de servire și împrăștie migdalele măcinate peste el.
    - Întinde uniform jumătate din amestecul de smântână și stafide peste primul strat de pandișpan.
    - Acoperă cu cel de-al doilea strat de pandișpan și presară zahăr pudră deasupra.
  7. Finalizarea și servirea:
    - Decorativ, poți să decorezi pandișpanul cu stafide întregi și migdale măcinate rămase.
    - Lasă pandișpanul să se odihnească în frigider timp de cel puțin o oră înainte de a-l tăia și a-l servi.
    - Feliază și servește pandișpanul rotund cu stafide alături de ceai sau cafea, pentru un desert elegant și delicios. Această rețetă complexă de pandișpan rotund cu stafide va impresiona cu siguranță papilele gustative ale tuturor, fiind un desert perfect pentru ocazii speciale sau pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Pandișpan cu stafide[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Vinete cu mozzarella și roșii la cuptor. Gratinarea acestora va duce către un gust deosebit de bun!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies