Ileana Sterp a pregătit rețeta gortului de mere.
Ileana sterp, fiica cea mare a mamei Geta, a obișnuit deja să împartă pe rețelele de socializare cu urmăritorii săi momente din viață, alături de familie, dar și bunătățile pe care le pregătește cu drag de fiecare dată în bucătărie. De această dată, ea a dezvăluit cum pregătește un desert al copilăriei, tortul de mere, astfel că a prezentat care sunt ingredientele pe care le folosește în realizarea lui.
Care sunt ingredientele pentru tortul de mere
Citește și: De ce iese cozonacul necopt la mijloc. Reguli de bază pentru a obține un cozonac delicios
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Este om în lista mea care să spună ca acesta nu a fost desertul copilăriei lui? Facem astăzi tort de mere și rămâneți cu mine să vedeți modul de preparare.”, a spus Ileana Sterp.
Ingrediente:
- 8 mere
- 10 ouă
- 350 g zahăr
- 60 g faina
- 50 g margarină pentru copt și prăjituri
- 1 zahăr vanilat
- 1 praf de copt
- 1 lămâie
- esență de vanilie
pentru umplutura merelor:
- gem
- nucă
pentru sirop:
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
- 100 ml apă
- esență de rom
- două linguri de zahăr.
Cum pregătește Ileana Sterp tortul de mere
După ce toate ingredientele sunt pregătite, aceasta începe prin a curăța merele și a le scoate cotorul, apoi topește margarina. Caramelizează 250 g de zahăr în forma de copt, peste care pune merele curățate umplute cu gem și nucă.