Află din rândurile următoare cum să prepari supa de linte după o rețetă mănăstirească.
Maica Nicolaida a explicat, pentru Trinitas, modul în care prepară o supă delicioasă de linte.
„Nu este o rețetă grea. Este o rețetă relativ simplă, însă foarte bună. Lintea este bogată în proteine, în general, în vitamine .”, a spus maica Nicolaida pe YouTube.
Rețeta de supă de linte a maicii Nicolaida
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 2 ardei verzi;
- un ardei gras roșu;
- 2 cepe;
- un păstârnac;
- un morcov;
- rădăcină de pătrunjel;
- bucățică de țelină;
- 250 g de linte roșie;
- 2 foi de dafin;
- roșie;
- 50 ml ulei de măsline;
- sare;
- piper;
- turmeric;
- boia dulce.
Mod de preparare:
Maica Nicolaida a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Întâi tocăm ingredientele. Încercăm să le înăbușim, nu să le călim. Le înăbușim puțin, să își ia aroma și savoarea din legume. Întotdeauna înainte de înăbușire sau călire, se preîncălzește puțin oala. O să adăugăm puțin ulei, după care adăugăm ceapa. Punem puțină apă. Acum o să călesc și morcovul .”, a explicat maica Nicolaida.
Ulterior, maica Nicolaida a adăugat treptat și restul legumelor treptate cubulețe.
„ Acum am adăugat 3 litri și jumătate de apă și am pus două frunze de dafin pentru aromă. Îi mai trebuie sare. Mai adăugăm o lingură de sare. Acum să pun un pic de piper. Adăugăm lintea, care în prealabil a fost spălată și lăsată în apă caldă să se hidrateze.