Află din rândurile de mai jos rețeta unui pandișpan cu căpșuni și bezea, extrem de de gustos!
Pandișpanul este una dintre cele mai apreciate prăjituri de către români, deoarece nu doar că se prepară foarte simplu, ci și este foarte gustoasă. De asemenea, un alt avantaj al acestui desert este acela că nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Descoperă în rândurile de mai jos rețeta unui pandișpan cu căpșuni și bezea, dar și trucuri pentru ca bezeaua să iasă perfect, iar prăjitura să fie pufoasă.
Rețetă de pandișpan cu căpșuni și bezea
Citește și: Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune. Alege să îți surprinzi partenerul mai des!
Pandișpanul poate fi pregătit cu orice fructe ai prin casă, fie că este vorba de căpșuni, caise sau vișine.
Ingrediente pentru pandișpan:
5 ouă
12 linguri de ulei de floarea soarelui
12 linguri de lapte
15 linguri de zahăr
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
O jumătate de plic de praf de copt
1 vârf de sare
Coaja de la o lămâie
O lingură de esență de vanilie
250-300g căpșuni
Ingrediente pentru bezea:
5 albușuri
200g de zahăr
1 vârf de sare
Zeama de la 2 linguri de lămâie
Mod de preparare:
Primul pas este să separi albușurile de gălbenușuri, punându-le în vase diferite. Albușurile trebuie bătute cu un vârf de sare, până când consistența acestora devine una spumoasă. Treptat, se adaugă zahărul, iar apoi se amestecă până când compoziția devine o spumă fermă. Ulterior, se amestecă făina cu praful de copt, iar această compoziție se adaugă treptat, peste mixul de albușuri cu zahăr.
Trucuri pentru un pandișpan foarte pufos
Cel mai bun pandișpan este cel care este foarte pufos și orice gospodină vrea să știe trucul prin care această prăjitură să fie pufoasă. Un secret constă în felul în care mixezi zahărul cu ouăle. Așadar, asigură-te că mixezi la forța maximă a mixerului, preț de minim 10 minute. Cu cât mixezi mai mult aceste ingrediente, cu atât consistența pandișpanului va fi mult mai pufoasă. Un alt truc pentru ca pandișpanul să fie pufos este acela că nu trebuie să deschzi cuptorul în timp ce prăjitura se coace. De asemenea, lasă pandișpanul să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru un rezultat optim.
Sfaturi de la cofetari pentru o bezea perfectă
Marii cofetari au câteva trucuri pentru ca bezeaua să iasă extrem de bine. Spre exemplu, este important ca bolul în care prepari bezeaua să fie unul de inox. De asemenea, este esențial să nu adaugi zahărul prea devreme.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.