Află din rândurile de mai jos motivele pentru care partenerii aleg dormitul separat în cuplu!
De obicei, atunci când oamenii aud că un cuplu doarme separat, se gândesc instant la faptul că au întâmpinat probleme în relația de cuplu. Astfel, dacă unul dintre parteneri doarme pe canapea sau în sufragerie, se presupune că nu se înțeleg, însă acest lucru nu se aplică întotdeauna. Tot mai multe cupluri aleg să doarmă în dormitoare separate, însă doar pentru simplul motiv că vor să doarmă confortabil.
Dormitorul separat în cuplu, noua tendință în relații
Dormitul separat atunci când oamenii se află într-o relație a devenit deja un trend tot mai întâlnit, mai ales în America.
De asemenea, cuplurile pot avea preferințe diferite de somn, cum ar fi temperatura camerei sau a patului, iluminarea sau zgomotul. Cu alte cuvinte, cuplurile vor doar să aibă un somn liniștit și confortabil.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Unele cupluri pot alege să doarmă în paturi separate pur și simplu pentru a avea propriul lor spațiu personal. Însă, mulți parteneri tânjesc după mult contact piele pe piele cu persoana iubită. Partenerii ar trebui să se întrebe reciproc ce le place când dorm în aceeași cameră și ce i-ar putea îngrijora dacă dorm separat.
Când este benefic dormitul separat în cuplu
Cu toate că a devenit o normalitate că oamenii aflați într-o relație să doarmă împreună, există beneficii în a dormi separat.
Fiecare cuplu care ia hotărârea să doarmă separat trebuie să poarte o discuție și să reflecteze asupra sentimentelor lor. Astfel, printr-o conversație deschisă, partenerii pot lucra spre o soluție care funcționează pentru ambii, pentru a menține încrederea și conexiunea în relația lor.
Când devine periculos dormitorul separat în cuplu
Însă, deși dormitul separat poate rezolva multe probleme, poate deveni și un lucru periculos în relații. Mai precis, există posibilitatea pierderii intimității și conexiunii între parteneri. Împărțirea unui pat este, de obicei, văzută ca un simbol al apropierii și afecțiunii, iar dormitul separat ar putea crea sentimente de distanțare și izolare.
Dormitul separat poate limita oportunitățile de atingere fizică și afecțiune, așadar, cuplurile ar trebui să găsească modalități de a menține conexiunea lor emoțională și fizică dacă aleg să doarmă separat.
În cazul în care unul dintre parteneri simte lipsa apropierii fizice, poate face un obicei din a petrece câteva minute de tandrețe când celălalt se trezește. Astfel, dormitul separat poate fi gestionat fără a pierde esența conexiunii și intimității în cuplu.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.