Humus tradițional de năut. Echilibrul perfect între cremozitate și aromele subtile de usturoi și lămâie!

retete de gustare

Humus tradițional de năut

Humusul tradițional de năut se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de humus tradițional de năut.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos humus tradițional de năut, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Humus tradițional de năut 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort cu cremă de cafea. Un desert rafinat, ideal pentru a încheia orice masă cu o notă de distincție și savoare!

humus
Humus tradițional de năut[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta cozonacului cu fistic și cremă de ciocolată albă a Roxanei Blenche. “Îl lăsați o noapte la rece, pentru a putea să îi scoateți miezul.”

Timp de preparare- o ora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

humus cu naut
Humus tradițional de năut[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

- 400 g năut uscat sau 2 conserve de năut fiert
- 3 linguri pastă de susan (tahini)
- 4 linguri suc proaspăt de lămâie 
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 linguriță sare sau după gust
- 60 ml ulei de măsline extra virgin (plus pentru servire)
- 1 linguriță chimion măcinat, opțional
- 1 linguriță boia de ardei,

opțional
- 120 ml apă rece, în funcție de consistența dorită
- Pătrunjel proaspăt tocat pentru decor, opțional
- Boabe de năut întregi pentru decor, opțional
- Semințe de susan prăjite pentru decor, opțional

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

retete de produse de post
Humus tradițional de năut[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Puneți năutul uscat într-un bol mare și acoperiți-l cu apă rece. Lăsați-l să se înmoaie peste noapte (minim 8 ore). Scurgeți și clătiți năutul înmuiat. Puneți-l într-o oală mare, acoperiți cu apă proaspătă și adăugați puțină sare. Fierbeți năutul la foc mediu până devine foarte fraged, aproximativ 1-2 ore.

    Îndepărtați spuma care se formează la suprafață în timpul fierberii. Scurgeți și lăsați năutul să se răcească.

    Citește și: Cristian Comănici a pus ochii pe o concurentă de la ”Casa iubirii”: „Rămâne preferata mea”. Fratele Biancăi Comănici vrea să se însoare curând- kanald.ro

    Citește și: EDU.ro Subiecte Matematică BAC 2024: Ce au primit elevii de la profilul științe ale naturii?- stirilekanald.ro

  2. Dacă utilizați năut din conservă, scurgeți-l și clătiți-l bine sub apă rece pentru a îndepărta excesul de sare și conservanți. Stoarceți sucul de lămâie proaspăt și strecurați-l pentru a îndepărta sâmburii. Zdrobiți cățeii de usturoi pentru a elibera aroma. Într-un blender sau robot de bucătărie, adăugați năutul fiert și scurs, pasta de susan (tahini), sucul de lămâie, usturoiul zdrobit și sarea. Mixează până când obții o pastă groasă și omogenă. Cu blenderul sau robotul de bucătărie în funcțiune, adăugați treptat uleiul de măsline în fir subțire, continuând să mixați până când uleiul este complet încorporat. Adăugați treptat apă rece, câte 1-2 linguri odată, până când humusul atinge consistența dorită. Pentru un humus mai cremos, adăugați mai multă apă. Gustă și ajustează sarea, sucul de lămâie sau tahini după preferințe. Dacă dorești, poți adăuga chimion măcinat pentru un plus de aromă.

  3. Transferă humusul într-un bol de servire. Creează o mică adâncitură în centru și adaugă un strop generos de ulei de măsline deasupra. Presară boia de ardei, pătrunjel tocat, câteva boabe de năut întregi și semințe de susan prăjite pentru decor, dacă dorești. Servește humusul cu pâine pita, iar tot ce trebuie sa faceți este sa încălziți pâinea pita pentru câteva minute într-un cuptor preîncălzit la 180°C sau pe o tigaie uscată, până devine moale și puțin crocantă pe margini. Tăiați pita în triunghiuri sau fâșii pentru a fi ușor de înmuiat în humus. Pentru un plus de aromă, puteți unge pita cu puțin ulei de măsline și presărați-o cu oregano, cimbru sau susan, înainte de a o încălzi.

  4. De asemenea, puteți consuma humus cu lipie, legume proaspete (morcovi, castraveți, ardei gras) sau crutoane. Bucură-te de acest humus tradițional de năut, delicios și sănătos!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de platouri
Humus tradițional de năut[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Rețeta de tartă cu piersici a Roxanei Blenche. “Este așa de bună această tartă, trebuie să o încercați.”

A arătat TOT! Loredana Groza, în cea mai SCURTĂ fustă purtată vreodată. A încins imaginația fanilor: ”Diva României”

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies