E bine să dai rochia de mireasă? Ce arată o veche superstiție

E bine să dai rochia de mireasă? Ce arată o veche superstiție
E bine să dai rochia de mireasă? Ce arată o veche superstiție

Află din acest articol dacă este o practică bună aceea de a da rochia de mireasă.

Pentru orice femeie, ziua nunții este una dintre cele mai importante din viață. Doar o mireasă știe cât de dificil este să găsești rochia perfectă, care să te avantajeze și care să arate spectaculos. De cele mai multe ori, o astfel de rochie este destul de scumpă. Chiar dacă este poate cel mai important articol vestimentar din garderobă, multe femei aleg să o vândă sau să o ofere cadou. Descoperă în rândurile de mai jos dacă este în regulă sau nu să dăm rochia de mireasă.

E bine sau nu să dai rochia de mireasă?

superstitii nunta
Superstiții nuntă[Sursa foto: freepik]

Există diverse motive pentru care femeile aleg să ofere cadou rochia de mireasă, să o doneze sau chiar să o vând, fie ele financiare sau legate de alte aspecte. Un alt motiv pentru care doamnele nu își păstrează această rochie este că nu mai au loc de ea în casă, fiindcă o astfel de rochie ocupă destul de mult spațiu, mai ales dacă este una voluminoasă.

Din nefericire, multe căsnicii ajung la divorț. Acela este un alt moment când doamnele vor să nu își mai amintească de fosta relație și încearcă să scape de rochia din ziua marelui eveniment. De secole, nunta reprezintă un moment cheie pentru îndrăgostiți.

E bine să dai rochia de mireasă? Ce arată o veche superstiție[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

De aceea, de-a lungul timpului au existat numeroase superstiții legate de rochia de mireasă.

Iată de ce nu este bine să dai rochia de mireasă sau să o vinzi: În unele regiuni, se consideră un gest apreciat să primești moștenire rochia de mireasă de la mama ta. Astfel, este recomandat să nu scapi de rochia de mireasă, pentru că i-o poți oferi moștenire fiicei tale, simbolizând respectul față de origini. De asemenea, o altă superstiție spune că în cazul în care căsnicia funcționează și este fericită, iar tu vei da rochia de mireasă, relația ta se va degrada, fiindcă vei elimina un element cheie din ziua uniunii voastre.

Alte superstiții despre rochia de mireasă

e bine sa dai rochia de mireasa
E bine să dai rochia de mireasă[Sursa foto: freepik]

Există numeroase superstiții legate atât de ziua nunții, cât și de rochia de mireasă, pe care viitoarele mirese obișnuiesc să le respecte, în funcție de zona de unde provin, dar și de propriile alegeri. Aceste tradiții au pornit sub forma unor sfaturi pentru viitorii miri, pentru a avea parte de armonie în căsnicie.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

  • Una din tradiții spune că nu este recomandat să împrumuți o rochie de mireasă de la altcineva, fiindcă vei prelua toate energiile negative ale respectivei persoane, sau ale respectivei căsnicii. Cel mai bine este să achiziționezi o rochie de mireasă nouă sau să o faci pe comandă, la croitor.

E bine să dai rochia de mireasă? Ce arată o veche superstiție[Sursa foto: freepik]

  • Cea mai populară superstiție legată de acest subiect este cea care spune că mirele nu are voie să vadă rochia de mireasă până în ziua nunții, deoarece veți avea ghinion. Mai mult, este și mai frumos ca partenerul tău să aibă o surpriză, atunci când te vede la altar. Superstiția a pornit din vremea când căsătoriile erau aranjate de către părinți, iar tinerii însurăței nu aveau voie să se vadă, până în ziua nunții.

rochia de mireasa
rochia de mireasă[Sursa foto: freepik]

  • Culoarea rochiei este foarte importantă. Așadar, tradiția românească spune că mireasa trebuie să îmbrace o rochie albă, pentru că această nuanță simbolizează puritatea, inocența și perfecțiunea, de care o femeie dă dovadă, atunci când ia parte la acest eveniment important.
  • Proba rochiei este o mare bătaie de cap pentru viitoarele mirese. Cu toate acestea, există o superstiție care spune că femeia are voie să probeze rochia doar în ziua când o cumpără și în ziua nunții. Așadar, este exclus ca aceasta să probeze rochia de mai multe ori, deoarece se spune că aduce ghinion.
  • E bine să dai rochia de mireasă? Ce arată o veche superstiție[Sursa foto: freepik]


Citește și:

Varice, tratament și prevenție

De ce nu e bine să cânți la nunta ta. Ce arată o veche superstiție

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies