Explorând senzația constantă de foame: 5 motive surprinzătoare care ar putea sta la baza acestui sentiment

de ce imi e foame mereu
Explorând senzația constantă de foame

Unele persoane simt pregnant o stare de foame. Însă știați care sunt motivele din spatele acestei senzații?

Aflați din rândurile următoare care sunt motivele pentru care resimțiți constant senzația de foame, deci, prin urmare, consumați mai multă mâncare decât este necesar.

 

5 motive surprinzătoare din spatele senzațiilor tale de foame

1. Nu mănânci suficiente proteine

Este fără îndoială unul dintre cele mai importante motive. Proteinele sunt o parte esențială a dietei, deoarece ajută la creșterea sațietății și a satisfacției.

Foamea persistentă poate fi cauzată de consumul inadecvat de proteine. Acest lucru se datorează faptului că proteinele sunt mai greu de digerat decât carbohidrații sau grăsimile, așa că rămân în stomac mai mult timp și vă ajută să vă reglați apetitul. Încercați să includeți o sursă de proteine în fiecare masă și gustare, cum ar fi carne slabă, pește, ouă, fasole, nuci sau tofu. Conform Healthline, mesele care conțin o proporție mai mare de proteine ​​tind să inducă o senzație mai mare de sațietate decât mesele cu proporții mai mari de carbohidrați sau grăsimi.
In plus, conform The National Library of Medicine, datele susțin consumul de proteine, pentru un control îmbunătățit al apetitului și al sațietății.

Citește și: Diabetul: Ce poți face pentru a reduce riscul de diabet și pentru a-ți proteja sănătatea?

Explorând senzația constantă de foame[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce să mănânci atunci când ai poftă de junk food. Alternative sănătoase și gustoase!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

2. S-ar putea să vă fi scăzut glicemia

Corpul tău descompune carbohidrații în glucoză, care este sursa principală de energie pentru celulele și creierul tău, atunci când consumi alimente bogate în carbohidrați. În mod natural, nivelul de glucoză din sânge scade ca urmare a asistenței insulinei, care ajută glucoza să intre în celule pentru a fi transformată în energie. Celulele înțeleg că există mai puțină energie disponibilă ca urmare a acestei scăderi a nivelului de glucoză, ceea ce face ca organismul să simtă că este foame și să ceară mai multă mâncare.

În comparație cu persoanele cu niveluri stabile de zahăr din sânge, persoanele cu scăderi de zahăr din sânge au tendința de a fi mai foame pe parcursul zilei și de a consuma mai multe calorii. Te poți simți mai bine dacă alegi alimentele care se potrivesc cel mai bine corpului tău.

senzatie de foame
Explorând senzația constantă de foame[Sursa foto: freepik]

3. Nu primiți suficiente fibre

Este posibil ca acest lucru să fie rezultatul consumului inadecvat de fibre. Un alt nutrient care te face să te simți plin și mulțumit este fierul.

Încetinește digestia, ceea ce poate ajuta la scăderea zahărului din sânge și la prevenirea foamei. S-ar putea să te simți întotdeauna foame dacă dieta ta este lipsită de fibre. Deoarece cerealele integrale, leguminoasele, fructele și legumele sunt toate surse excelente de fibre, este o idee bună să le includeți în dieta dvs. 

de ce mananc prea mult
Explorând senzația constantă de foame[Sursa foto: freepik]

4. Nu consumi suficiente grăsimi

Grăsimea, datorită tranzitului său lent prin intestin, vă face să vă simțiți plin mai mult timp.

Consumul de grăsimi poate stimula și hormonii care promovează plenitudinea. Este posibil să experimentați foame mai frecvent și pofte mai mari de alimente bogate în zahăr dacă dieta dvs. este lipsită de grăsimi. Includerea în dieta dvs. a alimentelor bogate în nutrienți și bogate în grăsimi, cum ar fi uleiul de cocos, peștele gras, avocado, uleiul de măsline, ouăle și iaurtul plin de grăsimi, poate ajuta la creșterea senzației de sațietate și la reducerea foametei.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

senzatia de foame constanta
Explorând senzația constantă de foame[Sursa foto: freepik]

5. Nu dormi suficient

Foamea constantă ar putea fi o cauză majoră a lipsei de somn. Dormirea este esențială pentru bunăstarea generală și sănătatea și joacă un rol important în reglarea apetitului. Corpul tău produce mai mult hormonul grelină, care te face să te simți foame, și mai puțin hormonul leptină, care te face să te simți sățios. Acest lucru se întâmplă atunci când nu dormi suficient. Acest lucru poate duce la mai mulți oameni care foame și mai mulți oameni care mănâncă prea mult. Pentru a vă ajuta să țineți sub control apetitul, ar trebui să dormiți 7 până la 9 ore pe noapte.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

vitamine pentru foame
Explorând senzația constantă de foame[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce să mănânci atunci când ai poftă de junk food. Alternative sănătoase și gustoase!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies