Unele persoane simt pregnant o stare de foame. Însă știați care sunt motivele din spatele acestei senzații?
Aflați din rândurile următoare care sunt motivele pentru care resimțiți constant senzația de foame, deci, prin urmare, consumați mai multă mâncare decât este necesar.
5 motive surprinzătoare din spatele senzațiilor tale de foame
1. Nu mănânci suficiente proteine
Este fără îndoială unul dintre cele mai importante motive. Proteinele sunt o parte esențială a dietei, deoarece ajută la creșterea sațietății și a satisfacției.
Citește și: Diabetul: Ce poți face pentru a reduce riscul de diabet și pentru a-ți proteja sănătatea?
Citește și: Ce să mănânci atunci când ai poftă de junk food. Alternative sănătoase și gustoase!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
2. S-ar putea să vă fi scăzut glicemia
Corpul tău descompune carbohidrații în glucoză, care este sursa principală de energie pentru celulele și creierul tău, atunci când consumi alimente bogate în carbohidrați. În mod natural, nivelul de glucoză din sânge scade ca urmare a asistenței insulinei, care ajută glucoza să intre în celule pentru a fi transformată în energie. Celulele înțeleg că există mai puțină energie disponibilă ca urmare a acestei scăderi a nivelului de glucoză, ceea ce face ca organismul să simtă că este foame și să ceară mai multă mâncare.
În comparație cu persoanele cu niveluri stabile de zahăr din sânge, persoanele cu scăderi de zahăr din sânge au tendința de a fi mai foame pe parcursul zilei și de a consuma mai multe calorii. Te poți simți mai bine dacă alegi alimentele care se potrivesc cel mai bine corpului tău.3. Nu primiți suficiente fibre
Este posibil ca acest lucru să fie rezultatul consumului inadecvat de fibre. Un alt nutrient care te face să te simți plin și mulțumit este fierul.
4. Nu consumi suficiente grăsimi
Grăsimea, datorită tranzitului său lent prin intestin, vă face să vă simțiți plin mai mult timp.
5. Nu dormi suficient
Foamea constantă ar putea fi o cauză majoră a lipsei de somn. Dormirea este esențială pentru bunăstarea generală și sănătatea și joacă un rol important în reglarea apetitului. Corpul tău produce mai mult hormonul grelină, care te face să te simți foame, și mai puțin hormonul leptină, care te face să te simți sățios. Acest lucru se întâmplă atunci când nu dormi suficient. Acest lucru poate duce la mai mulți oameni care foame și mai mulți oameni care mănâncă prea mult. Pentru a vă ajuta să țineți sub control apetitul, ar trebui să dormiți 7 până la 9 ore pe noapte.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.