Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi. Aduce savoarea Italiei direct în bucătăria ta!

retete de gustare

Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi

Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete. Un echilibru perfect între gustul intens de ciocolată și prospețimea fructelor!

foccacia cu rosii si ceapa
Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sandwich cu salată de ouă. Ideal pentru un prânz rapid și nutritiv!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

foccacia
Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină 
- 10 g sare
- 7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
- 325 ml apă călduță
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță zahăr

Ingrediente pentru topping:
- 200 g roșii cherry, tăiate în jumătăți
- 1 ceapă roșie mare, tăiată subțire
- 3-4 crenguțe de rozmarin proaspăt
- 1-2 crenguțe de cimbru proaspăt
- Sare de mare grosieră
- Ulei de măsline extravirgin

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm.

Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

retete pentru masa de pranz
Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1: Prepararea aluatului: Într-un bol mic, dizolvă zahărul și drojdia uscată în 100 ml de apă călduță. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute până când devine spumos.

    Dacă folosești drojdie proaspătă, dizolvă-o în același mod. Într-un bol mare, amestecă făina și sarea. Fă o adâncitură în mijlocul făinii. Toarnă amestecul de drojdie activată în adâncitura din făină, adaugă restul de apă călduță și 30 ml de ulei de măsline. Amestecă totul până când începe să se formeze un aluat. Transferă aluatul pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină și frământă timp de 10 minute sau până când devine neted și elastic.
    Dacă aluatul este prea lipicios, adaugă puțină făină suplimentară, dar ai grijă să nu exagerezi. Unge un bol mare cu puțin ulei de măsline și pune aluatul în bol. Acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

    Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

    Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

  2. Pasul 2: Pregătirea toppingului: Spală roșiile cherry și taie-le în jumătăți. Dacă sunt foarte mari, le poți tăia în sferturi. Curăță și taie ceapa roșie în felii subțiri. Spală și usucă crenguțele de rozmarin și cimbru. Desprinde frunzele de pe crenguțe.

  3. Pasul 3: Formarea și dospirea aluatului: Unge generos cu ulei de măsline o tavă de copt dreptunghiulară (aproximativ 30x40 cm). După ce aluatul a dospit, scoate-l din bol și întinde-l cu mâinile într-un dreptunghi, apoi transferă-l în tava pregătită. Întinde-l uniform în tavă, apăsând cu degetele pentru a crea mici adâncituri în suprafața aluatului. Acoperă tava cu un prosop curat și lasă aluatul să dospească încă 30-40 de minute într-un loc cald.

  4. Pasul 4: Adăugarea toppingului și coacerea: Preîncălzește cuptorul la 220°C. După ce aluatul a dospit a doua oară, distribuie uniform jumătățile de roșii cherry și feliile de ceapă roșie pe suprafața aluatului, apăsându-le ușor în aluat. Presară frunzele de rozmarin și cimbru peste aluat. Stropește totul generos cu ulei de măsline și presară sare de mare grosieră. Coace focaccia în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până când devine aurie și crocantă pe margini.

  5. Pasul 5: Servirea focaccei: Scoate focaccia din cuptor și las-o să se răcească în tavă timp de câteva minute. Transferă-o apoi pe un grătar pentru a se răci complet sau servește-o caldă, tăiată în pătrate sau dreptunghiuri. Focaccia este delicioasă servită ca atare sau alături de o salată proaspătă. Este perfectă ca aperitiv, gustare sau chiar ca acompaniament pentru supe și feluri principale. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de platouri
Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies