Descoperă minimalismul: Cum să începi să trăiești o viață mai simplă și mai conștientă

descopera minimalismul
Cum să începi să trăiești o viață mai simplă și mai conștientă

Minimalismul este cel care te poate ajuta să ai o viață mult mai simplă, de care să te și bucuri mai mult. Însă știați cum o puteți face?

Aflați din rândurile următoare cum puteți descoperi minimalismul, în ceea ce privește locuința, dar și cum puteți privi acest aspect, din mai multe unghiuri.

 

Cum să trăiești în stil minimalism

1. Scapă de lucrurile de care nu ai nevoie

Prin urmare, începi să trăiești cu mai puțin. Dezordinea întregii case este o sarcină dificilă.

Este posibil ca cea mai mare provocare să fie începutul. Întrebați-vă „de ce” să curățați. De ce ar prefera să trăiască cu mai puțin? Este simplu să începi și să continui odată ce știi „de ce”. Dezordinea nu se limitează la lucrurile fizice. Chiar dacă a scăpa de mii de articole este cu adevărat grozav, trebuie să ne uităm dincolo de ceea ce avem. Verificați calendarul. Este prea multă muncă de făcut? Vă poate ajuta o listă distractivă de lucruri de făcut.
Îți va oferi timp să spui „nu” activităților care sunt legate de obiectivele tale și de ceea ce vrei cu adevărat să faci.

Citește și: 7 trenduri în designul interior pentru bucătării despre care ar trebui să știi

stilizare minialista
Cum să începi să trăiești o viață mai simplă și mai conștientă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum sa integrezi stilul minimalist în casa ta

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

2. Schimbați-vă obiceiurile de cumpărături

În acest sens, să fim sinceri: de câte ori pe săptămână mergi la cumpărături? Pierzi atât timpul făcând cumpărături, cât și bani și aduci dezordine de care nu aveam nevoie. Sunt multe lucruri care trebuie luate în considerare atunci când vine vorba de a trăi cu mai puțin. Gândiți-vă la o listă de 72 de ore ca la o listă de cumpărături care nu a ajuns niciodată la termen.

Înregistrați-vă dorințele și așteptați trei zile. Mergeți și cumpărați articolul dacă tot îl doriți. Cu toate acestea, dacă ați descoperit că articolul nu este ceea ce vă doriți sau aveți nevoie în acest moment, eliminați-l de pe listă. Această „pauză” în cumpărături vă împiedică să cumpărați ceva nou și vă sporește fericirea cu acel articol mult timp după ce îl cumpărați. Acest lucru se datorează faptului că este acum o achiziție care trebuie luată în considerare cu atenție.

stil minimalist
Cum să începi să trăiești o viață mai simplă și mai conștientă[Sursa foto: freepik]

3. Găsiți mulțumire

Găsirea de a fi mulțumit de ceea ce ai deja este o parte importantă a trăi cu mai puțin. Nu există nicio explicație suplimentară. Sunt câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a-ți găsi mulțumirea cu viața ta și cu bunurile tale:

  • Practicați zilnic recunoștința, scriind trei lucruri pentru care sunteți recunoscător
  • Întrebați familia ce au mâncat cel mai bun în acea zi
  • Gândiți-vă la ceea ce vrea inima, nu mintea. De cele mai multe ori, mintea ta este forțată să-și dorească din ce în ce mai mult până când nu mai poți ieși din lumea consumerismului excesiv. Deși nu este un sentiment instantaneu, a fi mulțumit cu ceea ce îți trebuie pentru practică este o alegere.

Cum să începi să trăiești o viață mai simplă și mai conștientă[Sursa foto: freepik]

4. Găsește ceea ce îți place în afara lucrurilor tale

A rămâne mai mult timp blocați în casele noastre ne face să ne gândim mult mai mult la toate lucrurile. În loc să încerci să găsești mai multe lucruri care te-ar putea face fericit, începe să te gândești la ceea ce ai putea face pentru a fi fericit.

Este mult mai satisfăcător să ai un hobby sau o activitate de familie care te face să te simți bine decât să ai mai multe lucruri. Hobby-urile nu trebuie să fie costisitoare. Pot fi disponibile fără costuri suplimentare. Exemple includ citirea unei cărți din bibliotecă, plimbarea în parc, explorarea unui nou drum, gătirea și așa mai departe. După ce te gândești la ceea ce ți-ar putea plăcea, încearcă să faci asta.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

minimalism
Cum să începi să trăiești o viață mai simplă și mai conștientă[Sursa foto: freepik]

5. Nu mai compara

O metodă rapidă de a te concentra pe tine însuți este compararea. Toată lumea vede pe ecrane aceste case și vieți „demne de Instagram”. În ciuda faptului că aceste „vieți” par perfecți, ele nu oferă o imagine completă a persoanelor care au postat fotografiile. Pe rețelele sociale, putem vedea aspecte plăcute ale vieții oamenilor pe care le împărtășesc. Părțile dezordonate ale vieții noastre nu sunt adesea vizibile pe rețelele sociale, ceea ce ne poate face să credem că nu suntem de ajuns. Ca și cum viețile noastre ar fi mai puțin ideale și prea neregulate. Puteți renunța la utilizarea rețelelor sociale. Este posibil să fie pentru o singură zi, o săptămână sau chiar o lună.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

organizare minimalista
Cum să începi să trăiești o viață mai simplă și mai conștientă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum sa integrezi stilul minimalist în casa ta

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies