Iată cum poți avea grijă natural de plantele tale, realizând un spray chiar la tine acasă împotriva gândacilor.
Iubitoarele de flori, cele care dețin numeroase plante în apartament, în balcon sau chiar au o grădină, se pot confrunta cu gândacii care le atacă în diferite perioade ale anului, dar cu siguranță un iubitori de natură nu își dorește să le vadă cum se ofilesc din cauza unor probleme care par să nu mai aibă sfârșit. În momentul în care alege anumite substanțe chimice din comerț, ele pot să atace planta, iar aceasta să se usuce, să nu mai înflorească în următorul an sau chiar să devină otrăvitoare și să emane substanțe deranjante, atât pentru tine, cât și pentru animalele
Cum să realizezi un spray pentru gândacii de plante
Citește și: Cum se manifestă alergia la ambrozie. “Se înfundă nasul dintr-o dată şi apar strănuturi repetitive”
Citește și: Ce este rinita. Cauze, simptome și tratament
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Există mai multe plante care au proprietăți puternice pentru a ține gândacii departe de florile sau de grădina dumneavoastră, însă nici nu putem să îndepărtăm toate insectele din jurul lor, deoarece unele au proprietăți importante asupra susținerii ecosistemului. Sunt unii gândaci, în schimb, care atacă frunza plantelor, astfel că vom observa cum aceasta se usucă sau chiar dispare, fiind mâncată puțin câte puțin. Iată de ce ai nevoie pentru a-ți face soluția care să te scape de această problemă.
- Apă
- Ulei de neem
- Săpun de castilia
- Ulei esențial de arbore de ceai
- Ulei esențial de mentă
- Ulei esențial de lemn de cedru
Adăugați toate ingredientele, cu excepția apei, într-o cană de galon. Umpleți restul recipientului cu apă și amestecați bine cu o lingură, apoi utilizați o pâlnie mică pentru a transfera o parte din spray-ul de afide într-o sticlă de pulverizare pe care o aveți la îndemână.
Beneficiile acestui spray realizat în casă
Beneficiile acestui spray pentru afide sunt numeroase, deoarece este extrem de prietenos cu plantele voastre și cu aerul pe care îl respirați, dacă acestea sunt la apartament. Trebuie să monitorizați cu grijă florile preferate pentru a vedea cât de bine funcționează. Dacă prezența gândacilor persistă, poate fi necesar să continuați cu câteva spray-uri mai frecvente până când situația este una ținută sub control. Totodată, pentru a menține plantele voastre sănătoase, trebuie să nu uitați să le udați destul de des, mai ales în perioada călduroasă.
Persoanele care au auzit și de metoda folosirii oțetului pe frunzele plantelor, trebuie să se gândească de câteva ori înainte, deoarece este foarte acid și poate provoca arsuri acestora. Unele dintre cele mai distructive insecte sunt afidele, cunoscute drept acei purici de plante, care mănâncă plantele de la un cap la altul dacă sunt lăsate. Acestea sunt în număr foarte mare și extrem de distructive, astfel că pot acționa mult mai rapid decât observăm noi. Ele pot fi întâlnite pe florile din grădină, pe legume, chiar și pe arbuștii fructiferi și copaci, trandafiri, astfel că acestea pot afecta numeroase plante din ecosistemul nostru. Soluția prezentată mai sus poate fi utilizată indiferent de plantele pe care observați o problemă, deoarece rezultatele vor fi aceleași, iar dacă vorbim de arbuști, cantitatea folosită va fi una mai mare.