Plăcintă cu prune întregi. Redescoperă bucuria deserturilor de casă!

retete de prajituri de casa

Plăcintă cu prune întregi

Plăcinta cu prune întregi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu prune întregi. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasa plăcintă cu prune întregi, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Plăcintă cu prune întregi

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Ruladă cu cremă de brânză și căpșune. Savurează un desert ușor și revigorant!

retete pentru desert
Plăcintă cu prune întregi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Rețeta de biscuiți cu ciocolată a Andreei Bănică! Un preparat delicios și rapid de făcut

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Plăcintă cu prune întregi[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluatul de plăcintă:
- 300 g de făină
- 200 g de unt rece, tăiat cubulețe
- 2-3 linguri de zahăr
- 1/2 linguriță de sare
- 80 ml de apă rece

placinta cu prune intregi
Plăcintă cu prune întregi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru umplutura de prune:
- 1 kg de prune proaspete, spălate și uscate
- 150 g de zahăr
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță de nucșoară (opțional)
- 1 lingură de amidon de porumb
- Sucul de la 1/2 lămâie

Ingrediente pentru uns și decor:
- 1 ou bătut
- 1 lingură de zahăr tos sau zahăr brun

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

placinta cu prune
Plăcintă cu prune întregi[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1. Prepararea aluatului de plăcintă: Într-un bol mare, cerne făina și adaugă zahărul și sarea.
    Amestecă bine. Adaugă untul rece tăiat cubulețe în bolul cu făină. Folosind degetele sau un tăietor de patiserie, încorporează untul în făină până când amestecul capătă o consistență sfărâmicioasă, cu bucăți de unt de mărimea mazării. Adaugă treptat apa rece, câte o lingură, amestecând ușor cu o furculiță sau cu mâinile până când aluatul începe să se lege. Nu adăuga prea multă apă, aluatul trebuie să fie doar suficient de umed pentru a se aduna într-o bilă.
    Împarte aluatul în două părți egale, formează-le în discuri plate, învelește-le în folie alimentară și lasă-le la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  2. Pasul 2. Pregătirea umpluturii de prune: Taie prunele în jumătate și scoate sâmburii. Dacă prunele sunt mari, poți tăia fiecare jumătate în două. Într-un bol mare, amestecă prunele cu zahărul, scorțișoara, nucșoara (dacă folosești), amidonul de porumb și sucul de lămâie. Amestecă bine pentru a acoperi uniform prunele.
  3. Pasul 3. Asamblarea plăcintei: Scoate un disc de aluat din frigider și întinde-l pe o suprafață ușor înfăinată până când obții un cerc cu diametrul suficient pentru a acoperi baza și marginile  unei tăvi de plăcintă de aproximativ 23 cm. Așază aluatul în tavă, presând ușor pentru a se lipi de fund și margini. Taie excesul de aluat. Pune umplutura de prune în tava tapetată cu aluat, distribuind-o uniform. Scoate al doilea disc de aluat din frigider și întinde-l pe o suprafață ușor înfăinată. Așază-l deasupra umpluturii de prune și taie excesul de aluat. Prinde marginile celor două discuri de aluat împreună și presează-le cu degetele sau cu o furculiță pentru a sigila plăcinta. Fă câteva tăieturi mici pe suprafața aluatului pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii.
  4. Pasul 4. Coacerea plăcintei: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Bate oul și folosește o pensulă pentru a unge suprafața plăcintei. Presară zahăr tos sau zahăr brun pe deasupra pentru un efect crocant și auriu. Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de 45-50 de minute sau până când aluatul devine auriu și umplutura de prune fierbe. Dacă observi că marginile aluatului se rumenesc prea repede, acoperă-le cu folie de aluminiu. Scoate plăcinta din cuptor și las-o să se răcească complet pe un grătar înainte de a o tăia. Aceasta permite umpluturii să se stabilizeze.
  5. Pasul 5. Servirea plăcintei: Taie plăcinta în felii și servește-o simplă sau cu o lingură de înghețată de vanilie sau un pahar de frișcă bătută pentru un plus de răsfăț. Dacă nu se consumă imediat, plăcinta poate fi păstrată la temperatura camerei pentru 1-2 zile sau la frigider pentru până la o săptămână. Această plăcintă cu prune întregi este un desert delicios, perfect pentru orice ocazie. Aroma prunelor coapte combinată cu aluatul fraged și crocant creează o plăcintă irezistibilă care va impresiona cu siguranță. Poftă bună!

retete de gustare
Plăcintă cu prune întregi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Rețeta de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată a Roxanei Blenche: „Deasupra am ras ciocolată albă. Am lăsat-o la răcit! Este absolut delicioasă!”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Trucul pentru oul fiert perfect făcut, dezvăluit de Carmen Grebenișan. “Gălbenușul este cremos”

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies