Transformă-ți casa într-o locuință elegantă, cu doar câteva trucuri. Sfaturi de design interior

decorarea locuintei
Decorarea locuinței

Află din rândurile de mai jos cum să îți transformi locuința în una elegantă, care să pară luxoasă, fără a investi o sumă prea mare de bani.

Casa noastră este un loc foarte important, deoarece trebuie să ne simțim perfect în acest spațiu. Este important ca locuința noastră să ne reprezinte, să fie pe gustul nostru și să ne fie drag să stăm în locul pe care îl numim acasă. Cu toții visăm la o locuință ca în filme, unde eleganța și rafinamentul sunt evidente. Din fericire, nu trebuie să investim o avere pentru ca încăperea să arate luxos.

Descoperă în rândurile de mai jos câteva trucuri de design interior, pentru ca locuința ta să fie una de vis!

1. Culorile neutre

Citește și: Cum să cureți locurile de dormit ale animalelor de companie, fără să te folosești de produse dăunătoare lor

Citește și: Obiecte demodate care nu ar trebui să se mai regăsească în casa ta

Simplitatea înseamnă eleganță, fie că vorbim de îmbrăcăminte, machiaj sau chiar design interior. Evită culorile puternice, precum albastru, portocaliu sau roz fucsia, în special dacă nu lucrezi cu un arhitect. Culorile neutre îți vor face locuința să pară mai spațioasă, luminoasă și chiar mai luxoasă. Neutru nu înseamnă plictisitor, deoarece nuanțe precum bej, crem sau alb îți vor oferi un cadru sofisticat. Totuși, dacă îți dorești o pată de culoare, evită să o folosești pe mobilă sau pereți și achiziționează accesorii colorate, precum perne, vaze sau covoare.

2. Plante

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Pentru ca o locuință să nu fie monotonă și pentru un plus de viață, este nevoie de plante. Alege să îți decorezi casa cu plante de diverse mărimi și sortimente. De asemenea, fii sigur că alegi niște vase frumoase și elegante, care să se potrivească cu stilul și nuanțele din locuință.

3. Decorațiuni speciale

casa
casa[Sursa foto: freepik]

Arta are capacitatea incredibilă de a transforma un spațiu monoton în unul cu adevărat special. Este esențial să îți pui amprenta în locuința ta. Există o mulțime de decorațiuni pe piață, de la rame foto, la statuete, vaze sau lumânări. Cu toate acestea, este ideal să alegi doar acele decorațiuni care se potrivesc cu locuința, pentru a nu crea mai multe stiluri în casă, dar care te și inspiră.

Așadar, alege obiecte inedite, pe care adesea le găsești la târguri de vechituri. Lasă-ți imaginația liberă și îndrăznește să adaugi un plus de valoare locuinței tale, prin piese de decor speciale.

4. Tablourile

Se știe că tablourile reprezintă unele dintre cele mai apreciate obiecte de artă. Chiar dacă unele tablouri ajung și la sume impresionante e bani, nu trebuie să investești o avere pentru a avea un tablou care să arate extraordinar.

Fie că alegi să optezi pentru replici ale picturilor celebre sau pur și simplu adaugi imagini care te inspiră, asigură-te că respecți stilul locuinței. Alege rame frumoase pentru tablouri, dar și dimensiunile corespunzătoare, raportate la perete și la restul pieselor de mobilier.

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

5. Importanța luminii într-o casă

amenajarea locuintei
Amenajarea locuinței[Sursa foto: freepik]

Pentru a avea o atmosferă plăcută în casă, este important să ai o lumină corespunzătoare. Firește că lumina naturală este esențială, însă și cea artificială joacă un rol important. Asigură-te că folosești o lumină caldă, pentru a avea o atmosferă relaxantă și că achiziționezi

diferite lămpi și lampadare.

6. Piesele de mobilier

sfaturi design interior
sfaturi design interior[Sursa foto: freepik]

În mod evident, pe lângă culori și decorațiuni, mobila este cea mai importantă într-o casă. În funcție de aceasta, urmează să decidem ce decorațiuni vom adăuga. Alege mobilier util, care să se potrivească în încăperea pe care dorești să o mobilezi. Pentru un aspect luxos, poți investi într-o piesă de mobilier mai specială, care să îți capteze atenția atunci când intri, fie că vorbim de o masă, un dulap sau un fotoliu. De multe ori, designerii de interior aleg un obiect într-o culoare diferită sau cu elemente foarte creative, pentru ca locuința să fie personalizată și creativă.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Hobby-uri pentru femeile sofisticate. Idei de activități elegante și creative pentru femei

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies