Rețeta de prăjitura Albă ca Zăpada! Chef Roxana Blenche te învață cum să prepari acest desert: „Fiți generoși cu coaja de lămâie, că aceasta este de fapt farmecul la prăjitura Albă ca Zăpada!”

Rețeta de prăjitura Albă ca Zăpada! Chef Roxana Blenche te învață cum să prepari acest desert: „Fiți generoși cu coaja de lămâie, că aceasta este de fapt farmecul la prăjitura Albă ca Zăpada!”
Rețeta de prăjitura Albă ca Zăpada! Chef Roxana Blenche te învață cum să prepari acest desert: „Fiți generoși cu coaja de lămâie, că aceasta este de fapt farmecul la prăjitura Albă ca Zăpada!”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta de Albă za Zăpada.

Chef Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de cunoscuta prăjitură Albă ca Zăpada.

Rețeta de prăjitura Albă ca Zăpada a Roxanei Blenche

Citește și: Rețeta de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată a Roxanei Blenche: „Deasupra am ras ciocolată albă. Am lăsat-o la răcit. Este absolut delicioasă!”

Citește și: Rețeta de plăcintă cu ton! Cum prepară chef Roxana Blenche această rețetă: „Am pus drojdia după ce s-a activat și toată zeama de la tonul scurs.”

Ingrediente:

Pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 650 g de făină;
  • 200 g de zahăr;
  • 3 ouă;
  • 8 linguri de ulei floarea soarelui;
  • 8 linguri de lapte;
  • 1 plic de zahăr vanilat burbon;
  • o linguriță de amoniac prăjituri;
  • zeama de la o lămâie;
  • coajă de lămâie;
  • un praf de sare;
  • 3 linguri de smântână.

Pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:  

  • 3 buc de gălbenuș de ou;
  • 200 g de zahăr;
  • un praf de sare;
  • o păstaie de vanilie;
  • 3 linguri de amidon;
  • o lingură de făină;
  • 600 ml de lapte;
  • zeama de la 2 lămâi;
  • coaja de la o lămâie;
  • 300 g de unt.

Mod de preparare:

Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Punem 3 linguri de zahăr cu vârf și 3 ouă, pe care le bate bine cu telul. După care adăugăm un plic de zahăr vanilat burbon. Amestecăm bine din nou, după care adăugăm în fir subțire ulei de floarea soarelui. Amestecăm ca la o maioneză, iar următorul pas este să adăugăm 8 linguri de lapte.

Avem nevoie și de zeama de la o lămâie. Dacă vă confruntați cu o lămâie care nu are zeamă, băgați-o în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Într-un bol am pus o linguriță de amoniac pentru prăjituri, pe care l-am stins cu zeama de la o lămâie. Am amestecat foarte bine și l-am adăugat în compoziția de ou. După care am luat și coaja de la o lămâie întreagă.
Fiți generoși cu coaja de lămâie, că aceasta este de fapt farmecul la prăjitura Albă ca Zăpada. Am adăugat și 3 linguri de smântână. Amestecăm cu telul din nou, după care adăugăm făina. Amestecăm cu telul, iar la un moment dat ne apucăm să amestecăm cu mâna, pentru că avem nevoie de un aluat omogen. Acest aluat îl împărțim în 5, pentru că vom avea nevoie de 5 foi. Eu le-am copt pe dosul de la tavă.
Am uns-o cu unt, după care am presărat puțină făină și am pus aluatul întins pe fiecare tavă. Le-am dat la temperatura de 200 de grade la cuptor, pentru 5-6 minute.

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

După care m-am apucat de cremă. Am pus gălbenușurile, un plic de zahăr vanilat burbon și zahăr, pe care l-am frecat foarte bine. Am adăugat coaja de la două lămâi și punem semințele de la o păstaie de vanilie. Am adăugat și câteva linguri de lapte, după care adaug restul de 600 de ml de lapte în fir subțire. Vom adăuga și 3 linguri de amidon. Amestecăm între timp și am mai pus și o lingură de făină. Se amestecă toată compoziția, după care am stors zeama de la două lămâi și am mers cu tigaia pe foc. Avem grijă să stăm în permanență după ea. Amestecăm. Crema este gata, după care o lăsăm să se răcească. Când a ajuns pe la jumătatea procesului de răcire, adăugăm unt. După ce am incorporat tot untul, lăsăm crema la răcit. După ce s-a răcit complet, o scoatem de la frigider, o punem într-un mixer și mixăm bine. Lăsăm să se bată, după care luăm foile și începem să întindem crema. Am lăsat prăjitura peste noapte la rece, după care am scos-o afară și am presărat zahăr pudră deasupra. Înainte să o băgați la frigider, trebuie să o lăsați 4 ore la temperatura camerei, pentru că atunci foile se înmoaie. După care puteți să o băgați la frigider .”, a spus Roxana Blenche pe TikTok.

@blenche.roxana

Alba ca zapada: Ingrediente Aluat: Faina 650 g Zahăr 200 g Oua 3 buc Ulei floarea soarelui 8 linguri Lapte 8 linguri Zahăr vanilat burbon 1 plic Amoniac prăjituri 1 lingurita Zeama de la o lămâie Coaja de lămâie Praf de sare Smantana 3 linguri Ingrediente crema: Gălbenuș de ou 3 buc Zahăr 200 g 1 praf de sare 1 păstaie vanilie 3 linguri de amidon 1 lingura faina Lapte 600 ml Zeama de la 2 lamai Coaja de la 1 lămâie Unt 300 g

♬ sunet original- BLENCHE ROXANA



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta de pizza a lui chef Ștefan Popescu: „Dacă ești iubitor de pizza cu siguranță o să îndrăgești această rețetă!”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Top 5 sfaturi despre cum să ai o piele sănătoasă și strălucitoare

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies