Rețeta de gomboți cu prune! Cum prepară chef Roxana Blenche desertul copilăriei: „După ce gomboții s-au ridicat la suprafață, îi mai lăsăm 5 minute, după care îi scoatem și îi punem în pesmet!”

Rețeta de gomboți cu prune! Cum prepară chef Roxana Blenche desertul copilăriei: „După ce gomboții s-au ridicat la suprafață, îi mai lăsăm 5 minute, după care îi scoatem și îi punem în pesmet!”
Rețeta de gomboți cu prune! Cum prepară chef Roxana Blenche desertul copilăriei: „După ce gomboții s-au ridicat la suprafață, îi mai lăsăm 5 minute, după care îi scoatem și îi punem în pesmet!”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de gomboți.

Chef Roxana Blenche a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de un desert foarte rapid și simplu de preparat: gomboți.

Rețeta de gomboți cu prune a Roxanei Blenche

Citește și: Rețeta de prăjitura Albă ca Zăpada! Chef Roxana Blenche te învață cum să prepari acest desert: „Fiți generoși cu coaja de lămâie, că aceasta este de fapt farmecul la prăjitura Albă ca Zăpada.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Rețeta de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată a Roxanei Blenche: „Deasupra am ras ciocolată albă. Am lăsat-o la răcit. Este absolut delicioasă!”

Ingrediente:

  • 20 de prune;
  • 3 linguri de zahăr;
  • o lingură de zahăr pudră;
  • o lingură de scorțișoară pudră cu vârf;
  • 800 de grame de cartofi;
  • 2 ouă;
  • un praf de sare;
  • o lingură de zahăr brun;
  • 150-200 de grame de făină;
  • 50 de ml de ulei de floarea soarelui;
  • 250 de grame de pesmet;
  • 100 de grame de zahăr.

Mod de preparare:

Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.

Avem nevoie de 20 de prune, pe care le-am tăiat pe din nouă, le-am scos mijlocul, le-am pus într-un bol, am adăugat 2 linguri de zahăr, o lingură de zahăr pudră, o lingură de scorțișoară pudră cu vârf.

Le-am amestecat foarte bine și am lăsat toate aromele să se combine frumos. Între timp am pus la fiert 800 de grame de cartofi. I-am dat pe răzătoare, am adăugat 2 ouă, un praf de sare, o lingură de zahăr alb, una de zahăr brun. Am mai adăugat 150-200 de grame de făină, în funcție de ce cartofi aveți. Luați compoziția, o puneți în mână cu ulei la bază, adăugați prunele și formați aceste bile.
Puneți la fiert apă cu puțină sare și adăugați gomboții. Lăsați-i până se ridică la suprafață.

Între timp, într-o tigaie punem 50 de ml de ulei de floarea soarelui, 250 de grame de pesmet și 100 de grame de zahăr. După ce gomboții s-au ridicat la suprafață, îi mai lăsăm 5 minute, după care îi scoatem și îi punem în pesmet.”, a spus chef Roxana Blenche pe pagina sa de TikTok.

 

@blenche.roxana Gomboti cu prune ❤️ desertul copilariei 🔥 #blenchef ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta de biscuiți cu ciocolată a Andreei Bănică! Un preparat delicios și rapid de făcut!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Trucul pentru oul fiert perfect făcut, dezvăluit de Carmen Grebenișan. “Gălbenușul este cremos”

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies