Există unele momente, în care organismul ne semnalează că nu mâncăm suficient. Însă știați care sunt acestea?
Aflați din rândurile următoare, care sunt semnele de luat în seamă, pentru a observa că organismul nu primește îndeajuns de multă hrană.
Câteva semne de avertizare că nu mănânci suficient
Consumul zilnic poate depăși 1000 de calorii. Deși acest lucru nu este bun pentru tine, te simți bine. Într-o lume în care discuțiile despre alimente se concentrează adesea pe diete și restricții, trebuie să ne reamintim un adevăr fundamental: mâncarea este hrană și este combustibilul de care corpul nostru are nevoie pentru a
1. Rănile tale nu se vor vindeca
Dacă te-ai tăiat din greșeală și rana ta nu se vindecă sau durează mult mai mult decât ar trebui să se vindece, este posibil ca asta să fie rezultatul unei diete inadecvate.
Citește și: De câte ori pe săptămână poți merge la solar. Sfaturi utile pentru un bronz uniform
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Transformă-ți dormitorul: 5 Sfaturi pentru a aranja patul ca un designer
2. Te simți iritabil
Este greu de gestionat iritabilitatea. Să fii iritabil nu este doar o experiență neplăcută, ci îi afectează și pe cei din jurul tău. Dacă ești iritabil, s-ar putea să mergi pe bicicletă în perioade în care ești enervat de tot și supărat că i-ai răsturnat celor dragi. Iritabilitatea poate fi cauzată de un apetit insuficient. Nu este o surpriză că bebelușii plâng când sunt foame; în realitate, ei încearcă să atragă atenția celorlalți pentru a-i hrăni.
3. Ești întotdeauna obosit
Printre cele mai comune semne că nu mănânci suficient este o lipsă de energie. Consumul de alimente este ceva de care trebuie să fii atent, deși multe lucruri pot provoca oboseală constantă. Pentru a te alimenta, corpul tău trebuie să primească nutrienții din alimente.
4. Nu ți-e foame
Paradoxal, pierderea poftei de mâncare poate apărea și ca urmare a unui consum inadecvat de alimente. Acest lucru poate începe un cerc vicios: nu mănânci suficient, astfel încât nu îți este la fel de foame, apoi nu îți este la fel de foame, și așa mai departe. Ar putea fi cea mai bună modalitate de a ieși din asta să te faci să mănânci mai mult încetul cu încetul. Există și alte opțiuni, cum ar fi multivitaminele, pentru a vă asigura că luați nutrienții pe care îi pierdeți până când ajungeți la niveluri adecvate de nutriție. Multivitaminele pot declanșa metabolismul și vă pot ajuta să mâncați din nou corect. Cu toate acestea, este recomandat să consultați un profesionist înainte.
5. Ești rece
Dacă ați simțit senzația de frig în ultima vreme, chiar și atunci când vremea este caldă, ar fi bine să vă analizați dieta. Corpul funcționează ca o mașină, având nevoie de "combustibilul" adecvat pentru a opera eficient. O dietă echilibrată și bogată în nutrienți esențiali ajută la menținerea unei temperaturi corporale optime și la prevenirea senzației de frig.