Alivenci moldovenești cu brânză dulce, rețeta pregătită de Jamila. “Foarte ușor de preparat, care vă va aduce aminte de copilărie.”

Alivenci moldovenești cu brânză dulce, rețeta pregătită  de Jamila. “Foarte ușor de preparat, care vă va aduce aminte de copilărie.”
Alivenci moldovenești cu brânză dulce, rețeta pregătită de Jamila. “Foarte ușor de preparat, care vă va aduce aminte de copilărie.”

Jamila a pregătit o rețetă delicioasă a unui desert din copilărie, alivenci cu brânză dulce de vaci.

Jamila, cel mai iubit blogger culinar, împarte de fiecare dată din rețetele și trucurile sale din bucătărie, iar de această dată a venit cu un desert care aduce aminte de copilărie, alivenci cu brânză dulce.

Ingrediente:

  • 300 de grame mălai
  • 250 de grame zahăr
  • Jumătate de kilogram de brânză dulce de vaci
  • 1 l lapte
  • 6 ouă
  • 100 grame unt
  • 250 de grame smântână
  • 100 grame făină
  • 15 grame praf de copt
  • Sare
  • Esență de vanilie

Jamila a împărtășit toate ingredientele de care are nevoie, iar pentru început a adăugat laptele într-o cratiță cu untul și sarea, până când acesta s-a topit în totalitate. A adăugat și mălaiul în ploaie, apoi a amestecat încontinuu ca la compoziția de mămăligă, până când totul s-a îngroșat. 

“Cu dor de copilărie vom face alivenci moldovenești sau prăjitură cu mălai sau mălai dulce.

Trei denumiri pentru un desert minunat, foarte ușor de preparat, care vă va aduce aminte de copilărie. Ca ingrediente vom avea nevoie de 300 g de mălai, 250 g de zahăr, jumătate de kilogram de brânză dulce de vaci, 1 l de lapte, șase ouă separate, 100 g de unt, 250 g de smântână, 100 g de făină, 15 g de praf de copt, puțină sare și o lingură de esență de vanilie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Pentru început va trebui să punem laptele într-o cratiță, vom adăuga untul și sarea și vom încălzi totul până când untul se va topi în totalitate, iar laptele va ajunge în punctul de fierbere. Când untul s-a topit și laptele a ajuns aproape de punctul de fierbere, putem pune mălai în ploaie, amestecând continuu.

În felul acesta nu vom avea cocoloașe. Fierbem totul pentru aproximativ 5 minute sau până când amestecul se va îngroșa, ca la o mămăligă moale. Când amestecul s-a îngroșat, îl luăm de pe foc să se răcească, cât să nu ne ardă la degete. Adăugați pentru început smântână, gălbenușurile și brânza de vaci. Amestec foarte bine totul, voi adăuga și făina cu praful de copt și le incorporez și pe ele.”,
a explicat Jamila.

Cum pregătește Jamila alivencile cu brânză dulce

Citește și: Jamila, dezvăluiri din viața de familie! Cum este Jamila ca mamă și care sunt activitățile pe care le face alături de soțul său? „Sunt uneori strictă atunci când trebuie.”

Citește și: Jamila, dezvăluiri despre cum a început povestea de dragoste dintre ea și soțul său! Bărbatul a renunțat la țara natală: „Am lăsat totul pentru Jamila și am venit în România.”

Există și varianta de alivenci sărate, însă Jamila a dezvăluit varianta dulce, care aduce aminte de copilărie. A bătut foarte bine albușurile cu zahărul, pe care le-a pus într-un bol curat, peste care a adăugat puțină sare și le-a amestecat cu mixerul. Adaugă și zahărul puțin câte puțin, iar peste compoziția mălaiului incorporează și albușul bătut. Totul a ajuns la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Această prăjitură poate fi servită cu smântână deasupra și cu dulceața preferată. 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

“Acum, dacă doriți alivenci în formă sărată, lăsați compoziția așa cum este și mai adăugați doar albușurile fără zahăr. În această compoziție mai puteți adăuga telemea sau pur și simplu sare după gust. La fel de bine mai puteți pune mărar sau ceapă verde. Eu voi face alivenci în varianta dulce, așa că voi pune esență de vanilie și în continuare voi bate foarte bine albușurile cu zahărul. Punem albușurile într-un bol curat, adăugăm puțină sare și le vom bate la mixer, apoi adăugăm zahărul puțin câte puțin. Peste această compoziție voi pune din albușurile bătute spumă și incorporez ușor cu mișcări largi. Voi transfera toată compoziția într-o tavă pentru cuptor, cu dimensiunile de 35 pe 25 cm.

Scutur puțin tava pentru a nivela și voi pune prăjitura la cuptor preîncălzit, la 180 °, pentru aproximativ 40-50 de minute sau până prăjitura este frumos rumenită deasupra. Prăjitură s-a copt și miroase foarte, foarte bine, dar înainte de a o servi, o va lăsa să se răcească pentru cel puțin jumătate de oră. Această prăjitură este foarte bună atât caldă, cât și rece. Aceasta a fost rețeta mea de alivenci sau mălai dulce. Este o prăjitură tradițională, foarte ușor de pregătit și foarte gustoasă. Se poate servi ca atare sau puteți acompania cu puțină smântână și dulceața voastră preferată. Se spune că alivencile sunt foarte bune fierbinți, așa că dacă doriți, puteți să încălziți la temperatură mică fiecare bucată de prăjitură. Sper din suflet să încercați și voi acasă această rețetă de alivenci moldovenești sau mălai dulce și să vă aducă aminte de copilărie.”, a mai spus Jamila.

@jamilacuisine.oficial Alivenci moldovenesti, malai dulce sau praitura cu malai, desertul copilariei. #alivenci #jamilacuisine #pentrutine ♬ sunet original- JamilaCuisine



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Jamila, dezvăluiri despre cum a început povestea de dragoste dintre ea și soțul său! Bărbatul a renunțat la țara natală: „Am lăsat totul pentru Jamila și am venit în România.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies