Mini crustate cu căpșune proaspete. O opțiune de desert sănătoasă și delicioasă pentru copii!

Mini crustate cu căpșune proaspete. O opțiune de desert sănătoasă și delicioasă pentru copii!
Mini crustate cu căpșune proaspete. O opțiune de desert sănătoasă și delicioasă pentru copii!

Mini crustate cu căpșune proaspete, o rețetă ideală pentru un răsfăț personal. Pentru momentele în care doriți să vă răsfățați cu ceva special, acest desert este alegerea ideală.

Mini crustatele cu căpșune proaspete sunt un desert delicat, perfect pentru iubitorii de fructe. Aceste mici minunății culinare combină un aluat fraged și crocant cu o umplutură dulce și ușor acrișoară de căpșune, oferind un echilibru perfect. Aluatul fraged este baza ideală pentru umplutura suculentă de căpșune proaspete, care capătă o consistență perfectă datorită aromelor delicate de vanilie și lămâie.

Coacerea crustatelor le conferă o crustă aurie și crocantă, în timp ce interiorul rămâne moale.

Citește și: Sirop de caise fără fierbere, secretul împărtășit de bunica Gherghina! “E nemaipomenit de bun. E o bunătate!”

Citește și: Rețeta pentru Babka Trojniak, desertul preparat de Elwira Petre. “Un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluatul de tartă

- 250 g de făină
- 125 g de unt rece, tăiat cubulețe
- 50 g de zahăr pudră
- 1 ou mare
-

2-3 linguri de apă rece
- Un praf de sare

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente pentru umplutură

- 500 g de căpșune proaspete, tăiate în jumătăți sau sferturi
- 100 g de zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 2 linguri de amidon de porumb
- 1 lingură de

apă

Ingrediente pentru glazură

- 1 ou bătut (pentru uns)
- Zahăr tos (pentru presărat)

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat de tartă

Citește și: Primele imagini de la nunta Monicăi Bârlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Cine au fost vedetele invitate la marele eveniment| VIDEO- kanald.ro

Citește și: "De data asta nu mai scapi"- Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul pudră și praful de sare. Adăugați untul rece și, folosind degetele sau un blender pentru patiserie, încorporați-l în făină până când amestecul capătă o textură nisipoasă, cu bucățele de unt de mărimea unor mazăre. Adăugați oul și 2 linguri de apă rece, amestecând până când aluatul începe să se lege. Dacă este necesar, adăugați încă o lingură de apă.
  2. Formați aluatul într-o bilă, înveliți-l în folie de plastic și lăsați-l la frigider timp de cel puțin 30 de minute.

Mod de preparare umplutură

  1. Într-un bol mare, combinați căpșunele tăiate cu zahărul, extractul de vanilie și sucul de lămâie.
  2. Într-un bol mic, amestecați amidonul de porumb cu lingura de apă până se dizolvă complet, apoi adăugați-l în bolul cu căpșune.
  3. Amestecați bine toate ingredientele și lăsați compoziția să stea timp de 10 minute.

Asamblarea mini crustatelor

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt cu hârtie de pergament.
  2. Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l pe o suprafață presărată cu făină, până obțineți o grosime de aproximativ 3-4 mm. Folosind un tăietor rotund de aproximativ 10 cm diametru, decupați cercuri din aluat. Așezați cercurile de aluat în formele de mini tarte sau pe tava pregătită, presând ușor pentru a forma mici cupe.
  3. Puneți o lingură de umplutură de căpșune în centrul fiecărei cupe de aluat. Îndoiți marginile aluatului peste umplutură, lăsând centrul deschis.

Coacerea și servirea

  1. Ungeți marginile crustatelor cu oul bătut și presărați puțin zahăr tos deasupra.
  2. Coaceți crustatele în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până când marginile sunt aurii și umplutura este bine închegată.
  3. Scoateți crustatele din cuptor și lăsați-le să se răcească pe un grătar. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de Ruladă de tiramisu cu căpșuni. Rețeta pas cu pas pentru un desert de vis, pentru o interpretare modernă și delicioasă a clasicului desert italian. Aceasta combină savoarea intensă a cafelei și mascarpone-ului cu prospețimea căpșunelor, toate înfășurate într-un blat pufos. Fiecare felie dezvăluie straturi delicate de cremă fină și bucăți suculente de căpșune. Perfectă pentru orice ocazie, această ruladă răcoritoare va impresiona cu siguranță orice iubitor de deserturi.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să faci sare din ierburi. Păstrează ierburile preferate proaspete cât mai mult timp!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies